PRZEPISY

Rosół wołowy

Rosół wołowy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Pomysł na przyrządzenie domowego półproduktu do przygotowania zupy wołowej lub jako pożywny składnik do innych przepisów.

przepis,fotoprzepis,mięso wołowe przednia część z kością,Zupy mięsne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy mięsne

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

80

36

gramów

kcal

czarny pieprz cały

½

9

łyżeczki

kcal

liść laurowy

2

??

sztuki

kcal

marchew

80

36

gramów

kcal

mięso wołowe przednia część z kością

1000

1650

gramów

kcal

nać pietruszki

0

??

kcal

pietruszka

60

38

gramów

kcal

seler

60

30

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

woda

1.5

0

litra

kcal

 

Przepis

1. 

mięso wołowe przednia część z kością 1000 gramów

Wołowinę rozdzielamy na kilka kawałków i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

Wołowinę rozdzielamy na kilka kawałków i...

2. 

woda 1.5 litra  czarny pieprz cały ½ łyżeczki  liść laurowy 2 sztuki

Mięso z kością wkładamy do zimnej wody, dodajemy czarny pieprz, liść laurowy i gotujemy na średnim ogniu przez półtorej godziny.

Mięso z kością wkładamy do zimnej wody,...

3. 

4. 

marchew 80 gramów  pietruszka 60 gramów  seler 60 gramów  cebula 80 gramów

Marchew, pietruszkę i seler kroimy na większe kawałki i razem z cebulą wkładamy do garnka. Gotujemy jeszcze 45 min.

Marchew, pietruszkę i seler kroimy na większe...

5. 

sól  nać pietruszki

Rosół odcedzamy. Jeśli rosół będzie podawany jako zupa, warzywa kroimy na drobniejsze kawałki, a mięso odrywamy od kości. Solimy do smaku, dodajemy nać pietruszki. Jeśli rosół jest przeznaczony do dalszego gotowania, pozostawiamy przecedzony bez soli.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się