swiatwemnie.pl

Szybki rosół z garnka na parę

     

Po zakupie świeżych kurczaków i ich przyrządzeniu, często pozostają skrzydełka i grzbiety. Dzięki przyrządzeniu szybkiego rosołu w garnku na parę dobrze je wykorzystamy.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Grzbiet z kurczaka300gramów
Makaron kolorowy150gramów
Mrożone warzywa (mieszanka) 350gramów
Skrzydełka200gramów
Sól1łyżeczka
Sólg

1. 

grzbiet z kurczaka 300 g  skrzydełka 200 g  sól 1 łyżeczka

Grzbiety i skrzydełka myjemy i wkładamy na spód garnka. Solimy.

2. 

mrożone warzywa (mieszanka)  350 g

Do środkowego naczynia wsypujemy mrożone warzywa.

3. 

makaron kolorowy 150 g  sól

Do naczynia do gotowania ryżu wkładamy makaron, dodajemy sól, zalewamy wodą i całe naczynie wkładamy do trzeciej części garnka na parę. Ustawiamy czas parzenia na 30 minut.

4. 

Mięso z kurczaka obieramy z kości i wkładamy do garnka. Dodajemy warzywa i odcedzony makaron. Zalewamy wywarem, który powstał w pojemniku w garnku na parę. Solimy do smaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się