swiatwemnie.pl

Szybki rosół z garnka na parę

    

Po zakupie świeżych kurczaków i ich przyrządzeniu, często pozostają skrzydełka i grzbiety. Dzięki przyrządzeniu szybkiego rosołu w garnku na parę dobrze je wykorzystamy.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

grzbiet z kurczaka300gramów
makaron - Fusilli (spirale)150gramów
mrożone warzywa (mieszanka) 350gramów
skrzydełka200gramów
sól1łyżeczka

1. 

grzbiet z kurczaka 300 gramów  skrzydełka 200 gramów  sól ¾ łyżeczki

Grzbiety i skrzydełka myjemy i wkładamy na spód garnka. Solimy.

2. 

mrożone warzywa (mieszanka)  350 gramów

Do środkowego naczynia wsypujemy mrożone warzywa.

3. 

makaron - Fusilli (spirale) 150 gramów  sól ¼ łyżeczki

Do naczynia do gotowania ryżu wkładamy makaron, dodajemy sól, zalewamy wodą i całe naczynie wkładamy do trzeciej części garnka na parę. Ustawiamy czas parzenia na 30 minut.

4. 

Mięso z kurczaka obieramy z kości i wkładamy do garnka. Dodajemy warzywa i odcedzony makaron. Zalewamy wywarem, który powstał w pojemniku w garnku na parę. Solimy do smaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się