Po zakupie świeżych kurczaków i ich przyrządzeniu, często pozostają skrzydełka i grzbiety. Dzięki przyrządzeniu szybkiego rosołu w garnku na parę dobrze je wykorzystamy.
przepis,Zupy mięsne,Przepisy do parowaru,Bezlaktozowe
Zupy mięsne
Pichcił
Ilość porcji
4
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
grzbiet z kurczaka | 300 | gramów | |
makaron kolorowy | 150 | gramów | |
mrożone warzywa (mieszanka) | 350 | gramów | |
skrzydełka | 200 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
sól | - |
1.
grzbiet z kurczaka 300 gramów • skrzydełka 200 gramów • sól 1 łyżeczka
Grzbiety i skrzydełka myjemy i wkładamy na spód garnka. Solimy.
3.
makaron kolorowy 150 gramów • sól
Do naczynia do gotowania ryżu wkładamy makaron, dodajemy sól, zalewamy wodą i całe naczynie wkładamy do trzeciej części garnka na parę. Ustawiamy czas parzenia na 30 minut.
4.
Mięso z kurczaka obieramy z kości i wkładamy do garnka. Dodajemy warzywa i odcedzony makaron. Zalewamy wywarem, który powstał w pojemniku w garnku na parę. Solimy do smaku.
Smacznego!