swiatwemnie.pl

Szybki rosół z garnka na parę

    

Po zakupie świeżych kurczaków i ich przyrządzeniu, często pozostają skrzydełka i grzbiety. Dzięki przyrządzeniu szybkiego rosołu w garnku na parę dobrze je wykorzystamy.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

grzbiet z kurczaka300gramów
makaron kolorowy150gramów
mrożone warzywa (mieszanka) 350gramów
skrzydełka200gramów
sól1łyżeczka
sól-

1. 

grzbiet z kurczaka 300 gramów  skrzydełka 200 gramów  sól 1 łyżeczka

Grzbiety i skrzydełka myjemy i wkładamy na spód garnka. Solimy.

2. 

mrożone warzywa (mieszanka)  350 gramów

Do środkowego naczynia wsypujemy mrożone warzywa.

3. 

makaron kolorowy 150 gramów  sól

Do naczynia do gotowania ryżu wkładamy makaron, dodajemy sól, zalewamy wodą i całe naczynie wkładamy do trzeciej części garnka na parę. Ustawiamy czas parzenia na 30 minut.

4. 

Mięso z kurczaka obieramy z kości i wkładamy do garnka. Dodajemy warzywa i odcedzony makaron. Zalewamy wywarem, który powstał w pojemniku w garnku na parę. Solimy do smaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się