swiatwemnie.pl

Zupy > Zupy mięsne

Zupy mięsne

 

Wieprzowa zupa

Wieprzowa zupa

Prosta gulaszowa zupa z wieprzowego mięsa i ziemniaków.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
niska

Kociołkowy gulasz bez kociołka

Kociołkowy gulasz bez kociołka

Gulasz z kuchenki na wielką rodzinną imprezę.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
2 h. 30 min.
Trudność
średnia

Frankfurcka zupa

Frankfurcka zupa

Klasyczna, tradycyjna ulubiona zupa.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Flaczki

Flaczki

Doskonałe domowe flaczki.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
niska

Tajska zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym

Tajska zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym

Przepis na tajską zupę Tom Kha Gai z kokosowym mlekiem i mięsem z kurczaka.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
1 h. 10 min.
Trudność
niska

Zupa ubojowa

Zupa ubojowa

Gęsta zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
2 h. 20 min.
Trudność
niska

Pikantna kapustnica

Pikantna kapustnica

Klasyczna zupa kapustnica z mięsem, suszonymi śliwkami i pikantną kiełbasą, która doda jej charakterystyczny smak.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Rosół wołowy

Rosół wołowy

Pomysł na przyrządzenie domowego półproduktu do przygotowania zupy wołowej lub jako pożywny składnik do innych przepisów.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
2 h. 30 min.
Trudność
niska

Zupa z kaczki

Zupa z kaczki

Sezonowy gulaszowy przysmak nasyci i ogrzeje w chłodniejsze jesienne dni.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
2 h.
Trudność
średnia

Mangalica kociołkowy gulasz

Mangalica kociołkowy gulasz

Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
3 h.
Trudność
średnia

Kapuśniak z soczewicą

Kapuśniak z soczewicą

Gęsta zupa z kiszonej kapusty, soczewicy, mięsa oraz kiełbasek.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 20 min.
Trudność
średnia

Cielęca zupa

Cielęca zupa

Wspaniała, lekka gulaszowa zupa z delikatnego cielęcego mięsa.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 15 min.
Trudność
średnia

Gazdowski kapuśniak z kaszą

Gazdowski kapuśniak z kaszą

Pełny garnek doskonałej zupy na świąteczny czy sylwestrowy stół. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, ugotować sobie ten rarytas kiedykolwiek podczas całego roku.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
średnia

Zupa rybna

Zupa rybna

Lekka rybna zupa z karpia.

Pichcił
Norika
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska

Kapuśniak z mięsem wołowym

Kapuśniak z mięsem wołowym

8 litrowy garnek tego najlepszego kapuśniaku, 18 porcji dla całej wielkiej rodziny lub przyjaciół. Podajemy ze świeżym chlebkiem a jeżeli mamy ochotę to także z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu porcji.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
2 h. 10 min.
Trudność
średnia

Kapustnica

Kapustnica

Kapustnicę - zupę z kiszonej kapusty podajemy z chlebem, plecionką a do smaku możemy sobie do niej na talerzu dodać kwaśną śmietanę. Dobrze smakuje w zimie jak i w lecie, dlatego możemy gotować sobie ją częściej, nie tylko na święta.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 20 min.
Trudność
niska

Cielęce flaczki

Cielęce flaczki

Delikatna zupa z cielęcych flaczków, bez cebuli w zasmażce.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
średnia

Zupa rybna z niedźwiedzim czosnkiem

Zupa rybna z niedźwiedzim czosnkiem

Gęsta rybna zupa, pełna warzyw, wzbogacona o ulubiony niedźwiedzi czosnek.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Halaszle z pangi

Halaszle z pangi

Doskonała, delikatnie pikantna rybna zupa z pangi. Proste i szybkie przygotowanie.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Kapustnica dla dzieci

Kapustnica dla dzieci

Zupę podajemy z łyżeczką białego jogurtu.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
niska

Świąteczna kapustnica

Świąteczna kapustnica

Świąteczna kapustnica miałaby być rzadka, miałaby pełnić rolę przystawki przed wieczerzą Wigilijną. Mimo iż jej ugotowana ilość kusi do skonsumowania pełnego talerza, pamiętajmy,że jest jeszcze lepsza na drugi dzień, jak chwilkę postoi :)

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 20 min.
Trudność
niska

Prosty rosół z kurczaka

Prosty rosół z kurczaka

Przepis na przygotowanie smacznego domowego rosołu z kurczaka i warzyw.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
2 h.
Trudność
niska

Zupa rybno-warzywna

Zupa rybno-warzywna

Gęsta zupa z warzyw i filetów rybnych. Na zupę polecamy użyć filety, które zawierają 100% mięsa i nie są konserwowane żadnym środkiem.Najodpowiedniejsze są filety z ryb, które są bezpośrednio po złowieniu przetwarzane i mrożone. Oczywiście, do przyrządzenia zupy można użyć także jakąkolwiek mrożoną czy też świeżą rybę. Jednak konsumpcja będzie trudniejsza, gdyż trzeba uważać na ości.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
wysoka

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się