PRZEPISY

Tofu - mięsna rolada

Tofu - mięsna rolada

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Smaczna odmiana ulubionej faszerowanej rolady. Podajemy z ziemniaczanym puree i ogórkiem.

przepis,fotoprzepis,łopatka wieprzowa,ser biały tofu,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Wieprzowina  

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka

1

??

sztuka

kcal

bułka tarta

0

??

kcal

cebula

150

66

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

czosnek

4

22

ząbki

kcal

jajka kurze

4

352

sztuki

kcal

kminek mielony

½

9

łyżeczki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

100

48

mililitrów

kcal

oliwa

30

264

mililitrów

kcal

ser biały tofu

360

303

gramów

kcal

sól

1.5

0

łyżeczki

kcal

woda

100

0

mililitrów

kcal

łopatka wieprzowa

700

2086

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

łopatka wieprzowa 700 gramów  cebula 150 gramów  czosnek 4 ząbki

Mięso, cebulę i czosnek mielimy w młynku do mięsa.

Mięso, cebulę i czosnek mielimy w młynku do...

2. 

jajka kurze 3 sztuki  biała podłużna bułka 1 sztuka  mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów

Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostudzenia i obieramy. Bułkę kroimy na drobno, zalewamy mlekiem i odstawiamy by zmiękła.

Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostudzenia...

3. 

sól 1.5 łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki

Do bułki dodajemy zmielone składniki, wsypujemy sól, pieprz i kminek, dobrze mieszamy.

Do bułki dodajemy zmielone składniki, wsypujemy...

4. 

ser biały tofu 360 gramów  jajka kurze 1 sztuka

Dodajemy tofu, rozkruszamy i je i razem z jajkiem całą masę mieszamy.

Dodajemy tofu, rozkruszamy i je i razem z jajkiem...

5. 

bułka tarta

Na większą tackę rozsypujemy bułkę tartą i masę na niej formujemy na kształt owalu. Przez środek układamy jajka.

Na większą tackę rozsypujemy bułkę tartą i...

6. 

Dłuższe strony łączymy ze sobą i wytwarzamy roladę którą przetoczeniem na tackę obtaczamy całą w bułce tartej.

Dłuższe strony łączymy ze sobą i wytwarzamy...

7. 

oliwa 30 mililitrów  woda 100 mililitrów

Roladę z tacki przewracamy na głębsze naczynie żaroodporne, polewamy olejem i podlewamy wodą. Naczynie przykrywamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 1 godzinę w 180°C.

Roladę z tacki przewracamy na głębsze naczynie...

8. 

Upieczoną odstawiamy do ostudzenia, kroimy i podajemy.

Upieczoną odstawiamy do ostudzenia, kroimy i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się