swiatwemnie.pl

Pieczarkowe roladki z mielonym mięsem

    

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

biała podłużna bułka1sztuka
czosnek2ząbki
mleko półtłuste 1,5%80mililitrów
oliwa2łyżki
pieczarki100gramów
szynka schwarcwaldzka100gramów
sól1łyżeczka
tymianek-
wieprzowe mięso mielone300gramów

1. 

pieczarki 100 gramów  czosnek 2 ząbki  oliwa 2 łyżki  tymianek

Pieczarki myjemy, kroimy na cienkie plasterki. Ząbki czosnku obieramy i również kroimy na cienkie plasterki. Na małej patelni podgrzewamy olej, dodajemy pieczarki oraz czosnek. Szybko smażymy i chwilę dusimy, dopóki woda nie odparuje. Doprawiamy szczyptą tymianku.

2. 

mleko półtłuste 1,5% 80 mililitrów  biała podłużna bułka 1 sztuka

Do miski wlewamy mleko. W mleku moczymy kawałki bułki. Bułka nam szybko namoknie w misce z mlekiem.

3. 

wieprzowe mięso mielone 300 gramów  sól 1 łyżeczka

Do miski wkładamy wieprzowe mielone mięso, sól , namoczoną bułkę. Wszystko razem dobrze mieszamy ręką.

4. 

Dodajemy pieczarki z czosnkiem. Mieszamy. Formujemy średniej wielkości kotleciki.

5. 

szynka schwarcwaldzka 100 gramów

Każdy kotlecik zawijamy w plasterek szynki schwarcwaldzkiej. Następnie wkładamy je do natłuszczonego piekarnika. Pieczemy zakryte w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Na 10 minut piekarnik otwieramy, dzięki temu szynka dopiecze się na chrupiąco. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się