Mięsne rolki z ciecierzycą

Rolki z ciasta francuskiego nadziewane doprawionym mielonym mięsem i ciecierzycą.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,ciecierzyca sterylizowana,ciasto francuskie,Wieprzowina
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina ›Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
ciasto francuskie | 400 1600 | gramów kcal | |
ciecierzyca sterylizowana | 150 188 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
kminek | 0 ?? | kcal | |
mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
olej słonecznikowy | 30 270 | mililitrów kcal | |
ser Gouda | 100 356 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
wieprzowe mięso mielone | 450 1170 | gramów kcal |
Przepis
1. Nadzienie z mięsa i ciecierzycy
cebula 100 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów
Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Smażymy ją na oleju na złoty kolor.

2.
wieprzowe mięso mielone 450 gramów • sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
Dodajemy mięso, sól, pieprz, paprykę i 10 minut, często mieszając, smażymy. Odstawiamy do ostudzenia.


5.
ciasto francuskie 400 gramów
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i kroimy na 12 prostokątów mniej więcej takich samych rozmiarów 10x12 cm. Na środek prostokątów równomiernie rozdzielamy nadzienie.

6.
jajka kurze 1 sztuka
Ciasto po brzegach smarujemy roztrzepanym jajkiem i zawijamy w rolkę. Końce łączymy poprzez dociśnięcie.

7.
Rolki układamy na blachę wyłożoną teflonową podkładką do pieczenia albo papierem do pieczenia. Dobrze smarujemy je jajkiem, posypujemy kminkiem, solą i przebijamy widelcem.

8.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180°C przez około 25 minut.

9.
Podajemy ciepłe, ze świeżą warzywną sałatką albo z ziemniaczanym puree.

Smacznego!