PRZEPISY

Mięsne rolki z ciecierzycą

Mięsne rolki z ciecierzycą

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Rolki z ciasta francuskiego nadziewane doprawionym mielonym mięsem i ciecierzycą.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,ciecierzyca sterylizowana,ciasto francuskie,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Wieprzowina  

Składniki

Składniki

cebula

100

44

gramów

kcal

ciasto francuskie

400

1600

gramów

kcal

ciecierzyca sterylizowana

150

188

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

kminek

0

??

kcal

mielona czerwona papryka

1

16

łyżeczka

kcal

olej słonecznikowy

30

270

mililitrów

kcal

ser Gouda

100

356

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

sól

0

??

kcal

wieprzowe mięso mielone

450

1170

gramów

kcal

 

Przepis

1. Nadzienie z mięsa i ciecierzycy

cebula 100 gramów  olej słonecznikowy 30 mililitrów

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Smażymy ją na oleju na złoty kolor.

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Smażymy ją...

2. 

wieprzowe mięso mielone 450 gramów  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Dodajemy mięso, sól, pieprz, paprykę i 10 minut, często mieszając, smażymy. Odstawiamy do ostudzenia.

Dodajemy mięso, sól, pieprz, paprykę i 10...

3. 

ser Gouda 100 gramów  czosnek 2 ząbki

Do mięsa dodajemy starty ser, przeciśnięty czosnek ...

Do mięsa dodajemy starty ser, przeciśnięty...

4. 

ciecierzyca sterylizowana 150 gramów

... i miękką ciecierzycę.

... i miękką ciecierzycę....

5. 

ciasto francuskie 400 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i kroimy na 12 prostokątów mniej więcej takich samych rozmiarów 10x12 cm. Na środek prostokątów równomiernie rozdzielamy nadzienie.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej...

6. 

jajka kurze 1 sztuka

Ciasto po brzegach smarujemy roztrzepanym jajkiem i zawijamy w rolkę. Końce łączymy poprzez dociśnięcie.

Ciasto po brzegach smarujemy roztrzepanym jajkiem...

7. 

sól  kminek

Rolki układamy na blachę wyłożoną teflonową podkładką do pieczenia albo papierem do pieczenia. Dobrze smarujemy je jajkiem, posypujemy kminkiem, solą i przebijamy widelcem.

Rolki układamy na blachę wyłożoną teflonową...

8. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180°C przez około 25 minut.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180°C przez...

9. 

Podajemy ciepłe, ze świeżą warzywną sałatką albo z ziemniaczanym puree.

Podajemy ciepłe, ze świeżą warzywną sałatką...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się