swiatwemnie.pl

Smażony patison

     

Sprawdzony przepis na kawałki patisona panierowane w potrójne panierce i smażonej na oleju. Dobrym dodatkiem są gotowane ziemniaki. Patison jest bardzo smaczny z sosem tatarskim.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

patison

Patison obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy na grubsze, około 1,5-2cm, kawałki.

2. 

sól  mąka chlebowa pszenna T750  jajka kurze

Ilość kawałków które się nam zmieszczą na patelni solimy, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku...

3. 

bułka tarta

...i w bułce tartej.

4. 

olej do frytek

Od razu kładziemy na gorący olej i z obydwóch stron smażymy. Kolejne patisony panierujemy po usmażeniu pierwszych. Nie przygotowujemy ich do przodu. Po osoleniu i panierowaniu puściły by wodę a bułka tarta by zwilgotniała.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się