PRZEPISY

Smażony patison

Smażony patison

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Sprawdzony przepis na kawałki patisona panierowane w potrójne panierce i smażonej na oleju. Dobrym dodatkiem są gotowane ziemniaki. Patison jest bardzo smaczny z sosem tatarskim.

przepis,fotoprzepis,patison,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bułka tarta

150

560

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

250

868

gramów

kcal

olej do smażenia

100

899

mililitrów

kcal

patison

0

??

kcal

sól

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

patison

Patison obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy na grubsze, około 1,5-2cm, kawałki.

Patison obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy...

2. 

sól  mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  jajka kurze 2 KS

Ilość kawałków które się nam zmieszczą na patelni solimy, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku...

Ilość kawałków które się nam zmieszczą na...

3. 

bułka tarta 150 gramów

...i w bułce tartej.

...i w bułce tartej....

4. 

olej do smażenia 100 mililitrów

Od razu kładziemy na gorący olej i z obydwóch stron smażymy. Kolejne patisony panierujemy po usmażeniu pierwszych. Nie przygotowujemy ich do przodu. Po osoleniu i panierowaniu puściły by wodę a bułka tarta by zwilgotniała.

Od razu kładziemy na gorący olej i z obydwóch...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się