PRZEPISY

Słone mięsno-kapuściane buchty

Słone mięsno-kapuściane buchty

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Buchty najsmaczniejsze są świeże, dlatego je trzeba szybko zjeść :) Co na pewno nie będzie dużym problemem :)

przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,mąka chlebowa pszenna T750,cebula,wieprzowe mięso mielone,kiszona kapusta,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

120

53

gramów

kcal

cukier kryształ

¼

6

łyżeczki

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

kiszona kapusta

200

40

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

1

16

łyżeczka

kcal

mleko półtłuste 1,5%

250

120

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

500

1735

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

0

??

kcal

olej słonecznikowy

0

??

kcal

smalec

75

673

mililitrów

kcal

smalec

1

135

łyżka

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

wieprzowe mięso mielone

400

1040

gramów

kcal

świeże drożdże

20

21

gramów

kcal

 

Przepis

1. Ciasto

mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  cukier kryształ ¼ łyżeczki  świeże drożdże 20 gramów

W mleku z odrobiną cukru wyrabiamy rozczyn.

W mleku z odrobiną cukru wyrabiamy rozczyn....

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów  jajka kurze 1 sztuka  smalec 75 mililitrów  sól ½ łyżeczki

Do miski ważymy mąkę, dodajemy jajko, roztopiony smalec (ewentualnie olej), sól i wlewamy rozczyn.

Do miski ważymy mąkę, dodajemy jajko,...

3. 

Wyrabiamy ciasto które przykryte odstawiamy, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia.

Wyrabiamy ciasto które przykryte odstawiamy, w...

4. Mięsno-kapuściany farsz

cebula 120 gramów  smalec 1 łyżka

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na smalcu.

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na...

5. 

wieprzowe mięso mielone 400 gramów  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Dodajemy mielone mięso, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką. Mięso 5 minut smażymy i potem...

Dodajemy mielone mięso, solimy, pieprzymy i...

6. 

kiszona kapusta 200 gramów

...dodajemy kapustę. Mieszamy i 15 minut dusimy. Farsz odkładamy do ostudzenia.

...dodajemy kapustę. Mieszamy i 15 minut dusimy....

7. Faszerowanie i pieczenie bucht

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na dostateczną grubość. Kroimy je na kwadraty około 12x12cm. Na kwadraty równomiernie rozdzielamy cały farsz.

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką...

8. 

Farsz owijamy ciastem i wytwarzamy buchtę.

Farsz owijamy ciastem i wytwarzamy buchtę....

9. 

olej słonecznikowy

Blachę polewamy olejem i układamy w niej buchty zamkniętą stroną w dół. Podczas układania buchty po brzegach smarujemy olejem i dociskamy je na blasze do siebie. Po ułożeniu wszystkich bucht odstawiamy je na 10 minut do podrośnięcia.

Blachę polewamy olejem i układamy w niej buchty...

10. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 - 190°C przez około 35 minut.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 - 190°C...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się