PRZEPISY

Wieprzowa golonka z paprykowymi ziemniakami

Wieprzowa golonka z paprykowymi ziemniakami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Ulubiony przysmak dla wszystkich miłośników pieczonych wieprzowych golonek :)

przepis,fotoprzepis,golonka wieprzowa przednia,ziemniaki,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

2 h. 40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

120

53

gramów

kcal

czosnek

6

33

ząbków

kcal

golonka wieprzowa przednia

1800

7020

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

3.5

56

łyżeczki

kcal

smalec

20

180

gramów

kcal

sól

2

0

łyżeczki

kcal

sól

0

??

kcal

woda

0

??

kcal

woda

150

0

mililitrów

kcal

ziemniaki

800

736

gramów

kcal

 

Przepis

1. Gotowanie wieprzowych golonek

golonka wieprzowa przednia 1800 gramów  sól  woda

Golonki myjemy i gotujemy w słonej wodzie prawie do miękkości (około 2 godziny). Przy użyciu szybkowaru mamy je ugotowane w ciągu 40 minut.

Golonki myjemy i gotujemy w słonej wodzie prawie...

2. Pieczenie wieprzowych golonek

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  czosnek 6 ząbków  sól 1 łyżeczka

Golonki wyciągamy z garnka i kładziemy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy je papryką, przeciśniętym czosnkiem, posypujemy solą i podlewamy wywarem (około 250ml).

Golonki wyciągamy z garnka i kładziemy w...

3. 

Pieczemy w gorącym piekarniku około 30-40 minut. Od czasu do czasu polewamy je wypiekiem, ewentualnie jeszcze troszkę podlewamy je wywarem.

Pieczemy w gorącym piekarniku około 30-40 minut....

4. Paprykowe ziemniaki

cebula 120 gramów  smalec 20 gramów  ziemniaki 800 gramów

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kółeczka.

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu....

5. 

sól 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 1.5 łyżeczki  woda 150 mililitrów

Ziemniaki wkładamy do garnka do cebuli, solimy, posypujemy papryką, mieszamy i podlewamy wodą lub wywarem.

Ziemniaki wkładamy do garnka do cebuli, solimy,...

6. 

15-20 minut dusimy pod pokrywką. Często mieszamy aby nie przypaliły się. Według potrzeby możemy dolać jeszcze wywaru.

15-20 minut dusimy pod pokrywką. Często mieszamy...

7. 

Golonkę serwujemy z ziemniakami, kiszonym ogórkiem i ostrą papryczką.

Golonkę serwujemy z ziemniakami, kiszonym...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się