swiatwemnie.pl

Truskawkowa rolada

    

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

1. 

jajka kurze 4 sztuki  cukier puder 100 gramów

Jajka ubijamy z cukrem.

2. 

mąka luksusowa pszenna T550 60 gramów  skrobia kukurydziana 15 gramów

Dodajemy mąkę i skrobię. Trzepaczką wyrabiamy ciasto, które wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3. 

Pieczemy 15 minut na 180°C.

4. 

truskawki 400 gramów

Truskawki myjemy i kroimy na drobne kawałki.

5. 

cukier puder 3 łyżki

W garnku mieszamy truskawki z cukrem, na chwilę odstawiamy. Następnie doprowadzamy do wrzenia i często mieszając truskawki rozgotowujemy.

6. 

truskawkowy budyń w proszku 1 łyżka  mleko półtłuste 1,5% 70 mililitrów

W mleku mieszamy budyń w proszku, dodajemy go do rozgotowanych truskawek. Mieszamy.

7. 

Żelatyna 50 gramów  truskawki 150 gramów

W mniejszej misce przygotowujemy żelatynę według przepisu na opakowaniu. Razem z kawałkami truskawek dodajemy ją do ciepłych rozgotowanych truskawek. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.

8. 

Upieczony spód smarujemy nadzieniem, zawijamy i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny do stężenia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się