PRZEPISY

Zapiekane bułki faszerowane mięsem

Zapiekane bułki faszerowane mięsem

Smaczna szybka kolacja. Bułki po upieczeniu z wierzchu są ładnie chrupiące, w środku mięciutki mięsny farsz. Podajemy ze świeżą warzywną sałatką.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,bułka,ser Eidam,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Wieprzowina  

 

Składniki

Składniki

bułka8sztuk
cebula200gramów
czarny pieprz mielony1łyżeczka
jajka kurze2sztuki
mielona czerwona papryka-
oliwa2łyżki
przecier pomidorowy100mililitrów
ser Eidam200gramów
sól1.5łyżeczki
wieprzowe mięso mielone600gramów
woda80mililitrów

 

Przepis

1. 

cebula 200 gramów  oliwa 2 łyżki

Cebulę obieramy i na drobno siekamy. Smażymy ją na oleju.

2. 

wieprzowe mięso mielone 600 gramów  sól 1.5 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  woda 80 mililitrów

Dodajemy do niej mielone mięso, sól i pieprz. Mieszamy, podlewamy wodą.

3. 

przecier pomidorowy 100 mililitrów

Wlewamy pomidorowy przecier, ponownie mieszamy i pod pokrywką dusimy 10-15 minut.

4. 

bułka 8 sztuk

Bułki przekrawamy na połowę. Wyciągamy z nich środek.

5. 

Środek dodajemy do mięsa i porządnie z mięsem mieszamy.

6. 

jajka kurze 2 sztuki

Na koniec wlewamy rozmieszane jajka i mieszamy dopóki całość nie zgęstnieje.

7. 

Farszem wypełniamy bułki.

8. 

ser Eidam 200 gramów

Przykrywamy plasterkiem sera.

9. 

mielona czerwona papryka

15 minut zapiekamy w gorącym piekarniku i posypujemy papryką.

10. 

Po zapieczeniu od razu podajemy. Bułki są smaczne również na drugi dzień, tylko trzeba je przed podawaniem zapiec przez około 5 minut w gorącym piekarniku.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się