Zapiekane bułki faszerowane mięsem
Smaczna szybka kolacja. Bułki po upieczeniu z wierzchu są ładnie chrupiące, w środku mięciutki mięsny farsz. Podajemy ze świeżą warzywną sałatką.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,bułka,ser Eidam,Wieprzowina
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina ›
Składniki
Składniki
bułka | 8 | sztuk | |
cebula | 200 | gramów | |
czarny pieprz mielony | 1 | łyżeczka | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mielona czerwona papryka | - | ||
oliwa | 2 | łyżki | |
przecier pomidorowy | 100 | mililitrów | |
ser Eidam | 200 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
wieprzowe mięso mielone | 600 | gramów | |
woda | 80 | mililitrów |
Przepis
2.
wieprzowe mięso mielone 600 gramów • sól 1.5 łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka • woda 80 mililitrów
Dodajemy do niej mielone mięso, sól i pieprz. Mieszamy, podlewamy wodą.
3.
przecier pomidorowy 100 mililitrów
Wlewamy pomidorowy przecier, ponownie mieszamy i pod pokrywką dusimy 10-15 minut.
5.
Środek dodajemy do mięsa i porządnie z mięsem mieszamy.
6.
jajka kurze 2 sztuki
Na koniec wlewamy rozmieszane jajka i mieszamy dopóki całość nie zgęstnieje.
7.
Farszem wypełniamy bułki.
10.
Po zapieczeniu od razu podajemy. Bułki są smaczne również na drugi dzień, tylko trzeba je przed podawaniem zapiec przez około 5 minut w gorącym piekarniku.
Smacznego!