Zapiekane bułki faszerowane mięsem

Smaczna szybka kolacja. Bułki po upieczeniu z wierzchu są ładnie chrupiące, w środku mięciutki mięsny farsz. Podajemy ze świeżą warzywną sałatką.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,bułka,ser Eidam,Wieprzowina
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina ›Składniki
Składniki
bułka | 8 ?? | sztuk kcal | |
cebula | 200 88 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 1 17 | łyżeczka kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
mielona czerwona papryka | 0 ?? | kcal | |
oliwa | 2 264 | łyżki kcal | |
przecier pomidorowy | 100 68 | mililitrów kcal | |
ser Eidam | 200 572 | gramów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
wieprzowe mięso mielone | 600 1560 | gramów kcal | |
woda | 80 0 | mililitrów kcal |
Przepis
2.
wieprzowe mięso mielone 600 gramów • sól 1.5 łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka • woda 80 mililitrów
Dodajemy do niej mielone mięso, sól i pieprz. Mieszamy, podlewamy wodą.

3.
przecier pomidorowy 100 mililitrów
Wlewamy pomidorowy przecier, ponownie mieszamy i pod pokrywką dusimy 10-15 minut.


5.
Środek dodajemy do mięsa i porządnie z mięsem mieszamy.

6.
jajka kurze 2 sztuki
Na koniec wlewamy rozmieszane jajka i mieszamy dopóki całość nie zgęstnieje.

7.
Farszem wypełniamy bułki.



10.
Po zapieczeniu od razu podajemy. Bułki są smaczne również na drugi dzień, tylko trzeba je przed podawaniem zapiec przez około 5 minut w gorącym piekarniku.

Smacznego!