Pieczone wieprzowe mięso na cebuli z marchewką
Delikatne, pieczone wieprzowe udo nadziewane wędzonym boczkiem. Polecamy podawać z duszonymi ziemniakami i kiszonym ogórkiem.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,cebula,marchew,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Duszone paprykowe ziemniaki przepis | - | ||
Udo wieprzowe | 1200 | gramów | |
cebula | 120 | gramów | |
czosnek | 6 | ząbków | |
marchew | 200 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
smalec | - | ||
sól | 2.5 | łyżeczki | |
woda | 300 | mililitrów | |
wędzony boczek | - |
Przepis
1.
Udo wieprzowe 1200 gramów • sól 2.5 łyżeczki
Wieprzowe udo, najlepiej górną część, myjemy i smarujemy solą.
3.
Na mięsie nacinając je robimy kratkę.
5.
Mięso szybko smażymy z jednej...
7.
mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • cebula 120 gramów • woda 300 mililitrów
Mięso wkładamy do brytfanny i posypujemy papryką. Obieramy i kroimy cebulę na kółeczka. Dodajemy ją do mięsa, podlewamy wodą, przykrywamy i w 220°C pieczemy 45 minut.
9.
Brytfannę z mięsem wyciągamy z piekarnika,...
10.
...mięso przewracamy, wsypujemy marchewkę, ponownie przykrywamy...
11.
i pieczemy kolejne 45 minut.
12.
Upieczone mięso porcjujemy...
Smacznego!