PRZEPISY

Pizza

Pizza

Doskonała pizza z ciasta poleconego przez włoskiego kucharza.

przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,przecier pomidorowy,szynka,pieczarki,Słone ciasta,Pizza,Kuchnia włoska

Słone ciasta

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula-
czosnek-
kukurydza konserwowa-
mąka chlebowa pszenna T7501kilogram
olej słonecznikowy4łyżki
olej słonecznikowy-
oregano-
pieczarki-
przecier pomidorowy500gramów
sardynki w oleju-
ser Eidam-
szynka-
sól1łyżka
warzywa (marchew, groszek, kukurydza)-
woda600mililitrów
świeże drożdże42gramów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 1 kilogram  sól 1 łyżka  świeże drożdże 42 gramów  olej słonecznikowy 4 łyżki  woda 600 mililitrów

Z mąki, soli, drożdży, oleju i letniej wody wyrabiamy ciasto które odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

2. 

olej słonecznikowy  czosnek  przecier pomidorowy 500 gramów

Ciasto rozdzielamy na 4 części. Blachę smarujemy olejem i jedną część ciasta na cienko rozciągamy, rozwałkowujemy na blasze. Możemy również ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i położyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy je rozgniecionym czosnkiem i przecierem pomidorowym.

3. 

szynka  sardynki w oleju  kukurydza konserwowa  warzywa (marchew, groszek, kukurydza)  pieczarki  cebula  ser Eidam  oregano

Na ciasto kładziemy różne składniki według tego jaką pizzę chcemy przygotować (z szynką, rybną, z kukurydzą, warzywną, pieczarkową, cebulową...), posypujemy serem, oregano i pieczemy w uprzednio rozgrzanym piekarniku do 200°C przez około 20 - 25 minut.

4. 

Pizzę podajemy ciepłą, pokrojoną na trójkąty.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie