swiatwemnie.pl

Karmelowe banany w rumowym sosie

     

Słodki prosty deser dla niespodziewanych gości.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

 

 

Banan800gramów
Cukier kryształ100gramów
Masło80gramów
Rum60mililitrów
Sok z cytryny30mililitrów

1. 

masło 80 g

Na patelni roztapiamy masło.

2. 

banan 800 g

Dodajemy obrane banany i z obydwóch stron je smażymy.

3. 

cukier kryształ 100 g

Dosypujemy cukier, delikatnie mieszamy aż się cukier skarmelizuje.

4. 

sok z cytryny 30 ml

Dolewamy sok z cytryny ...

5. 

rum 60 ml

... i rum, krótko gotujemy.

6. 

Podajemy i ozdabiamy świeżą miętą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się