swiatwemnie.pl

Wieprzowina na kremskiej musztardzie

Proste przygotowanie kawałków wieprzowinki w smacznym musztardowym sosie. Polecamy podawać z ryżem parboiled z masłem i z sałatką z buraczków.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula150gramów
Czosnek4ząbki
Musztarda kremska3łyżki
Smalec30gramów
Sól1.5łyżeczki
Udo wieprzowe500gramów
Woda200mililitrów

1. 

cebula 150 g  smalec 30 g  czosnek 4 ząbki

Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy i smażymy na smalcu.

2. 

Udo wieprzowe 500 g

Dodajemy umyte, pokrojone w paseczki mięso. Mieszamy, aż naciągną wszystkie kawałki mięsa.

3. 

sól 1.5 łyżeczki  musztarda kremska 3 łyżki

Dodajemy sól i musztardę.

4. 

woda 200 ml

Podlewamy wodą i mieszamy.

5. 

Dusimy po pokrywką 45 minut. Od czasu do czasu mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się