Wieprzowina na kremskiej musztardzie

Proste przygotowanie kawałków wieprzowinki w smacznym musztardowym sosie. Polecamy podawać z ryżem parboiled z masłem i z sałatką z buraczków.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,musztarda kremska,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Wieprzowina
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
240 g
Energia porcji
316 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 500 855 | gramów kcal | |
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czosnek | 4 22 | ząbki kcal | |
musztarda kremska | 3 50 | łyżki kcal | |
smalec | 30 269 | gramów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 200 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
cebula 150 gramów • smalec 30 gramów • czosnek 4 ząbki
Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy i smażymy na smalcu.

2.
Udo wieprzowe 500 gramów
Dodajemy umyte, pokrojone w paseczki mięso. Mieszamy, aż naciągną wszystkie kawałki mięsa.



5.
Dusimy po pokrywką 45 minut. Od czasu do czasu mieszamy.

Smacznego!