PRZEPISY

Pasta z camembertem i cebulą

Pasta z camembertem i cebulą

Doskonała pasta, która najlepiej smakuje ze świeżym pełnoziarnistym chlebem, ale i też z chrupiącą białą bułką. Dobra również na mini kanapeczki jako przekąska.

przepis,fotoprzepis,ser Camembert,cebula,Pasty,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula60gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)60gramów
masło20gramów
mielona czerwona papryka-
ser Camembert250gramów
sól¼łyżeczki

 

Przepis

1. 

ser Camembert 250 gramów

Ser kroimy na małe kawałki.

2. 

cebula 60 gramów

Cebulę obieramy i na drobno kroimy.

3. 

masło 20 gramów  sól ¼ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Do sera dodajemy cebulę, miękkie masło, sól i pieprz. Widelcem rozgniatamy.

4. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 60 gramów

Dodajemy śmietanę,...

5. 

...widelcem dobrze mieszamy...

6. 

mielona czerwona papryka

...i możemy podawać. Według smaku posypujemy mieloną czerwoną papryką.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie