swiatwemnie.pl

Cukiniowo - fasolowa zupa

    

Szybko przygotowana zupa o delikatnym posmaku boczku.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

boczek z Orawy150gramów
cebula150gramów
cukinia500gramów
fasola biała sterylizowana500gramów
kminek mielony½łyżeczki
nać pietruszki-
olej słonecznikowy3łyżki
pieprz biały mielony½łyżeczki
szczypiorek-
sól1łyżeczka
woda1500mililitrów

1. Cebulowo - boczkowy podkład

cebula 150 gramów  olej słonecznikowy 3 łyżki  boczek z Orawy 150 gramów

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Dodajemy w paseczki pokrojony boczek i razem smażymy około 5 minut.

Cebulowo - boczkowy podkład

2. 

cukinia 500 gramów  woda 1500 mililitrów  sól 1 łyżeczka  pieprz biały mielony ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki

Cukinię myjemy i kroimy na kostki. Dodajmy ją do cebuli z boczkiem, minutkę - dwie smażymy, zalewamy wrzącą wodą, dosypujemy sól, pieprz, kminek i gotujemy 10 - 15 minut pod pokrywką.

3. 

fasola biała sterylizowana 500 gramów  nać pietruszki  szczypiorek

Białą fasolę sterylizowaną z konserwy odcedzamy i dodajemy do cukinii. Zagotowujemy i zupę serwujemy według smaku posypaną natką pietruszki albo ozdabiamy świeżym szczypiorkiem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się