swiatwemnie.pl

Zupa fasolowa z pomidorami

    

Gęsta letnia zupa fasolowa.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula80gramów
fasola biała sterylizowana500gramów
kminek1łyżeczka
liść laurowy4sztuki
makaron krótki100gramów
olej słonecznikowy25mililitrów
pomidory400gramów
szczypiorek30gramów
sól1.5łyżeczki
sól-
woda2litry
woda-
ziemniaki250gramów

1. 

cebula 80 gramów  ziemniaki 250 gramów  olej słonecznikowy 25 mililitrów  liść laurowy 4 sztuki  sól 1.5 łyżeczki  kminek 1 łyżeczka

Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i smażymy ją. Do cebuli dodajemy ziemniaki, liść laurowy, sól oraz kminek.

2. 

woda 2 litry

Dolewamy gorącą wodę i gotujemy do miękkości ziemniaków.

3. 

makaron krótki 100 gramów  woda  sól

W drugim garnku ze słoną wodą gotujemy szeroki makaron.

4. 

fasola biała sterylizowana 500 gramów

Do ziemniaków dodajemy sterylizowaną białą fasolę bez zalewy.

5. 

pomidory 400 gramów

Pomidory zalewamy gorącą wodą, następnie wodę wylewamy a pomidory obieramy. Kroimy je na drobne kostki...

6. 

...i dodajemy je do zupy. Chwilę gotujemy.

7. 

szczypiorek 30 gramów

Na końcu do zupy dodajemy makaron oraz pokrojony szczypiorek.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się