swiatwemnie.pl

Słodko kwaśna mleczna zupa fasolowa

    

Ulubiona gęsta mleczna fasolowa zupa. Podajemy z masłem, które znacznie złagodzi smak.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

ziemniaki 500 gramów  woda 1 L  sól 2 łyżeczki  cukier kryształ 2 łyżki

Ziemniaki obieramy, kroimy na kostki i gotujemy w słodko - słonej wodzie.

2. 

fasola biała sterylizowana 500 gramów

Do ugotowanych ziemniaków dodajemy odcedzoną fasolę z konserwy.

3. 

mleko tłuste 3,5% 1 L

Dolewamy 3/4 z przygotowanego mleka i zupę doprowadzamy do wrzenia.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki  ocet 3 łyżki  kminek mielony

Zupę posypujemy kminkiem. Do reszty mleka dodajemy mąkę i zasmażkę dodajemy do zupy. Podgotowujemy, odstawiamy z ognia i po łyżce dodajemy octu według smaku. Zupę możemy jeszcze według smaku dosłodzić.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się