swiatwemnie.pl

Actifry drobiowe szaszłyki

    

Actifry przepis na przygotowanie kolorowych i ulubionych szaszłyków z warzywami w imbirowej marynacie.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

 

 

boczek z Orawy200gramów
cebula1sztuka
cukinia1sztuka
czarny pieprz cały½łyżeczki
czosnek1ząbek
imbir mielony½łyżeczki
mielona czerwona papryka½łyżeczki
miód1łyżeczka
olej słonecznikowy1
papryka czerwona kapia świeża1sztuka
piersi z kurczaka400gramów
sos sojowy1łyżeczka

1. 

piersi z kurczaka 400 gramów  papryka czerwona kapia świeża 1 sztuka  boczek z Orawy 200 gramów  cebula 1 sztuka  cukinia 1 sztuka

Piersi z kurczaka, paprykę, boczek i cebulę kroimy na kostki, cukinię na grubsze kółeczka.

2. 

Patyczki na szaszłyki łamiemy na połowę, na przemian na nie nabijamy składniki.

3. 

czosnek 1 ząbek  olej słonecznikowy 1 L  mielona czerwona papryka ½ łyżeczki  imbir mielony ½ łyżeczki  czarny pieprz cały ½ łyżeczki  sos sojowy 1 łyżeczka  miód 1 łyżeczka

Przygotowujemy sobie marynatę poprzez wymieszanie przeciśniętego czosnku, oleju, czerwonej papryki, imbiru, pieprzu, sojowego sosu i miodu. Marynatą smarujemy przygotowane szaszłyki.

4. Górna część - płyta

Na górną część - płytę układamy szaszłyki.

Górna część - płyta

5. 

Szaszłyki na płycie wkładamy do Actifry grilla, który nastawiamy na program "kurczak" i grillujemy 9 minut.

6. 

Po upłynięciu czasu grillowania szaszłyki obracamy i kontynuujemy kolejne dwie minuty.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się