swiatwemnie.pl

Cukinia na czosnku i cebuli

    

Prosta bezmięsna kolacja z lubianej cukinii. Podajemy z ziemniaczanym puree lub tylko z chlebem.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

cebula200gramów
cukinia600gramów
czosnek2ząbki
olej rzepakowy2łyżki
sól1łyżeczka

1. 

cukinia 600 gramów

Cukinie umyjemy, odkrawamy końce i kroimy na kółeczka.

2. 

cebula 200 gramów  olej rzepakowy 2 łyżki

Cebulę obieramy i kroimy na cienkie kółeczka. Smażymy na oleju.

3. 

czosnek 2 ząbki

Obieramy czosnek, kroimy na plasterki i dodajemy do cebuli. Chwilę szklimy ...

4. 

... i dodajemy cukinię.

5. 

sól 1 łyżeczka

Solimy, mieszamy, przykrywamy i 10 - 15 minut często mieszając dusimy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się