Cukinia na czosnku i cebuli

Prosta bezmięsna kolacja z lubianej cukinii. Podajemy z ziemniaczanym puree lub tylko z chlebem.
przepis,fotoprzepis,cukinia,cebula,czosnek,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Pichcił
Ilość porcji
2
Masa porcji
424 g
Energia porcji
239 kcal
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska
Kategorie
Dania wegetariańskie › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezon - Czosnek › Sezon - Cukinia › Sezon - Cebula ›Składniki
Składniki
cebula | 200 88 | gramów kcal | |
cukinia | 600 108 | gramów kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
olej rzepakowy | 2 270 | łyżki kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis

2.
cebula 200 gramów • olej rzepakowy 2 łyżki
Cebulę obieramy i kroimy na cienkie kółeczka. Smażymy na oleju.


4.
... i dodajemy cukinię.


Smacznego!