PRZEPISY

Ptysie z guacamole

Ptysie z guacamole

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Przepis na smaczne słone ptysie z parzonego ciasta wypełnione strączkowym farszem.

przepis,fotoprzepis,fasola,awokado,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

awokado

1

??

sztuka

kcal

czerwona cebula

2

??

sztuki

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

fasola

300

789

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

masło

80

588

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

80

278

gramów

kcal

ogórek sałatkowy

150

24

gramów

kcal

pomidory

170

43

gramów

kcal

sok z cytryny

2

7

łyżki

kcal

sól

1.5

0

łyżeczki

kcal

woda

150

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

woda 150 mililitrów  masło 80 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 80 gramów  sól ½ łyżeczki

W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy masło i je roztapiamy. Gdy jest wszystko razem dobrze mieszamy, dodajemy na raz całą mąkę i solimy. Porządnie mieszamy, aby się ciasto odlepiało od boków garnka. Odstawiamy do ostudzenia.

W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy masło i je...

2. 

jajka kurze 2 sztuki

Do ostudzonego ciasta dodajemy jajka i ubijamy elektrycznym mikserem.

Do ostudzonego ciasta dodajemy jajka i ubijamy...

3. 

Piekarnik rozgrzewamy do 220 °C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nanosimy kopki o średnicy 8 cm. Ciasto pieczemy 20 minut w 220 °C.

Piekarnik rozgrzewamy do 220 °C. Na blachę...

4. 

fasola 300 gramów  awokado 1 sztuka  sok z cytryny 2 łyżki  pomidory 170 gramów  czerwona cebula 2 sztuki  ogórek sałatkowy 150 gramów  sól 1 łyżeczka  czosnek 2 ząbki

Fasolę i awokado miksujemy blenderem, dodajemy sok z cytryny, na drobno pokrojony pomidor, cebulę i ogórka. Na koniec do farszu dodajemy przeciśnięty czosnek. Całość porządnie mieszamy i solimy. Ostudzone ptysie przekrawamy i wypełniamy farszem.

Fasolę i awokado miksujemy blenderem, dodajemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się