Ptysie z guacamole

Przepis na smaczne słone ptysie z parzonego ciasta wypełnione strączkowym farszem.
przepis,fotoprzepis,fasola,awokado,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski ›Składniki
Składniki
awokado | 1 ?? | sztuka kcal | |
czerwona cebula | 2 ?? | sztuki kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
fasola | 300 789 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
masło | 80 588 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 80 278 | gramów kcal | |
ogórek sałatkowy | 150 24 | gramów kcal | |
pomidory | 170 43 | gramów kcal | |
sok z cytryny | 2 7 | łyżki kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
woda 150 mililitrów • masło 80 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 80 gramów • sól ½ łyżeczki
W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy masło i je roztapiamy. Gdy jest wszystko razem dobrze mieszamy, dodajemy na raz całą mąkę i solimy. Porządnie mieszamy, aby się ciasto odlepiało od boków garnka. Odstawiamy do ostudzenia.


3.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 °C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nanosimy kopki o średnicy 8 cm. Ciasto pieczemy 20 minut w 220 °C.

4.
fasola 300 gramów • awokado 1 sztuka • sok z cytryny 2 łyżki • pomidory 170 gramów • czerwona cebula 2 sztuki • ogórek sałatkowy 150 gramów • sól 1 łyżeczka • czosnek 2 ząbki
Fasolę i awokado miksujemy blenderem, dodajemy sok z cytryny, na drobno pokrojony pomidor, cebulę i ogórka. Na koniec do farszu dodajemy przeciśnięty czosnek. Całość porządnie mieszamy i solimy. Ostudzone ptysie przekrawamy i wypełniamy farszem.

Smacznego!