swiatwemnie.pl

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

     

Mieszanka smaków, która się w sałatce połączy i wytworzy wspaniały specjał.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Czerwona cebula160gramów
Jabłka450gramów
Jajka kurze2sztuki
Majonez250gramów
Seler naciowy200gramów
Tuńczyk w oleju roślinnym160gramów

1. 

tuńczyk w oleju roślinnym 160 g  jajka kurze 2 sztuki

Tuńczyka z puszki wysypujemy, razem z olejem w którym jest konserwowany, do miski. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do wystudzenia i obieramy.

2. 

jabłka 450 g

Jabłka obieramy, na grubo trzemy na tarce i dodajemy do tuńczyka.

3. 

Lekko mieszając dodajemy przygotowane i na drobno pokrojone jajka.

4. 

seler naciowy 200 g

Do sałatki dodajemy na drobno pokrojony seler...

5. 

czerwona cebula 160 g

... i obraną, na drobno pokrojoną cebulę. Mieszamy.

6. 

majonez 250 g

Na koniec dodajemy majonez i sałatkę odstawiamy do lodówki, potem podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się