swiatwemnie.pl

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Mieszanka smaków, która się w sałatce połączy i wytworzy wspaniały specjał.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Czerwona cebula160gramów
Jabłka450gramów
Jajka kurze2sztuki
Majonez250gramów
Seler200gramów
Tuńczyk w oleju roślinnym160gramów

1. 

tuńczyk w oleju roślinnym 160 g  jajka kurze 2 sztuki

Tuńczyka z puszki wysypujemy, razem z olejem w którym jest konserwowany, do miski. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do wystudzenia i obieramy.

2. 

jabłka 450 g

Jabłka obieramy, na grubo trzemy na tarce i dodajemy do tuńczyka.

3. 

Lekko mieszając dodajemy przygotowane i na drobno pokrojone jajka.

4. 

seler 200 g

Do sałatki dodajemy na drobno pokrojony seler...

5. 

czerwona cebula 160 g

... i obraną, na drobno pokrojoną cebulę. Mieszamy.

6. 

majonez 250 g

Na koniec dodajemy majonez i sałatkę odstawiamy do lodówki, potem podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się