swiatwemnie.pl

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

    

Mieszanka smaków, która się w sałatce połączy i wytworzy wspaniały specjał.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 

czerwona cebula160gramów
jabłka450gramów
jajka kurze2sztuki
majonez250gramów
seler naciowy200gramów
tuńczyk w oleju roślinnym160gramów

1. 

tuńczyk w oleju roślinnym 160 gramów  jajka kurze 2 sztuki

Tuńczyka z puszki wysypujemy, razem z olejem w którym jest konserwowany, do miski. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do wystudzenia i obieramy.

2. 

jabłka 450 gramów

Jabłka obieramy, na grubo trzemy na tarce i dodajemy do tuńczyka.

3. 

Lekko mieszając dodajemy przygotowane i na drobno pokrojone jajka.

4. 

seler naciowy 200 gramów

Do sałatki dodajemy na drobno pokrojony seler...

5. 

czerwona cebula 160 gramów

... i obraną, na drobno pokrojoną cebulę. Mieszamy.

6. 

majonez 250 gramów

Na koniec dodajemy majonez i sałatkę odstawiamy do lodówki, potem podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się