swiatwemnie.pl

Kalarepowo-marchewkowa zupa

Prosta, szybka, kremowa zupa, pełna warzyw, dobra dla dzieci i dorosłych.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Kalarepa450gramów
Kminek½łyżeczki
Marchew250gramów
Sól1łyżeczka
Woda1litr
Ziemniaki250gramów
Śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

1. 

kalarepa 450 g  marchew 250 g  ziemniaki 250 g  woda 1 litr  kminek ½ łyżeczki  sól 1 łyżeczka

Warzywa obieramy, kroimy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, kminek i gotujemy do miękkości.

2. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml

Miksujemy blenderem, dodajemy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się