PRZEPISY

Kalarepowo-marchewkowa zupa

Kalarepowo-marchewkowa zupa

Prosta, szybka, kremowa zupa, pełna warzyw, dobra dla dzieci i dorosłych.

przepis,fotoprzepis,kalarepa,marchew,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

kalarepa450gramów
kminek½łyżeczki
marchew250gramów
sól1łyżeczka
woda1litr
ziemniaki250gramów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. 

kalarepa 450 gramów  marchew 250 gramów  ziemniaki 250 gramów  woda 1 litr  kminek ½ łyżeczki  sól 1 łyżeczka

Warzywa obieramy, kroimy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, kminek i gotujemy do miękkości.

2. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

Miksujemy blenderem, dodajemy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się