Kalarepowo-marchewkowa zupa
Prosta, szybka, kremowa zupa, pełna warzyw, dobra dla dzieci i dorosłych.
przepis,fotoprzepis,kalarepa,marchew,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
kalarepa | 450 | gramów | |
kminek | ½ | łyżeczki | |
marchew | 250 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 1 | litr | |
ziemniaki | 250 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
1.
kalarepa 450 gramów • marchew 250 gramów • ziemniaki 250 gramów • woda 1 litr • kminek ½ łyżeczki • sól 1 łyżeczka
Warzywa obieramy, kroimy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, kminek i gotujemy do miękkości.
2.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów
Miksujemy blenderem, dodajemy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia.
Smacznego!