Kalarepowo-marchewkowa zupa

Prosta, szybka, kremowa zupa, pełna warzyw, dobra dla dzieci i dorosłych.
przepis,fotoprzepis,kalarepa,marchew,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
369 g
Energia porcji
210 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
kalarepa | 450 131 | gramów kcal | |
kminek | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
marchew | 250 113 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 1 0 | litr kcal | |
ziemniaki | 250 230 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
kalarepa 450 gramów • marchew 250 gramów • ziemniaki 250 gramów • woda 1 litr • kminek ½ łyżeczki • sól 1 łyżeczka
Warzywa obieramy, kroimy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, kminek i gotujemy do miękkości.

2.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów
Miksujemy blenderem, dodajemy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia.

Smacznego!