Kuchnia Narodowa▼
Więcej▼
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Gemerskie (słowackie) pierogi
Zuzka 30 min. niska
Pokaż przepis
CIASTA KREMOWE
Baranek wielkanocny
Norika — niska
SŁODKIE DANIA
Makiełki z makiem
Dada — wysoka
CIASTA
Tradycyjne czereśniowe ciasto
Norika 30 min. niska
DODATKI ZIEMNIACZANE
Loksze
Zuzka — średnia
WIEPRZOWINA
Słowackie kluseczki
Dada 60 min. wysoka
Kakaowo-orzechowa strucla
Dada 1 h. 30 min. średnia
MAKARONY
Bryndzowe spaghetti
Michal 40 min. średnia
JAGNIĘCINA
Duszona łopatka jagnięca
Michal 4 h. 10 min. średnia
Ziemskie warzywa
Michal 30 min. niska
Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami
Jurgason 40 min. średnia
Makówki - makiełki
Dada — średnia
SOSY
Koperkowy sos
Dada 20 min. niska
Potrawka z cukinii
Jurgason 45 min. średnia
Kluski z twarogiem
Michal 45 min. średnia
Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem
ZUPY JARZYNOWE
Kapuściano - fasolowa zupa
Tłuczone ziemniaki
Dada 40 min. średnia
Słodko kwaśny fasolowy sos z ziemniakami
Jęczmienna baba z grzybami
Dada 1 h. 30 min. wysoka
Śliwkowe knedle z twarogowego ciasta
Morelowe kulki z twarogowego ciasta
Dada 30 min. średnia
ZUPY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Strączkowa śmietanowa zupa
Dada — niska
Bryndzowe kluseczki haluszki
Dada 60 min. niska
KURCZAK
Gulasz z kurczaka
CIASTECZKA
Laskowe dukaty
© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się