Morelowe kulki z twarogowego ciasta

Babcine morelowe kulki z twarogowego ciasta są w szybki i prosty sposób przygotowane. Przepis z dokładnymi etapami procedury z którymi poradzi sobie i początkujący.
przepis,fotoprzepis,morele,twaróg granulowany,Słodkie dania,Kuchnia słowacka
Słodkie dania
Kuchnia słowacka
Składniki
Składniki
bułka tarta | 4 224 | łyżki kcal | |
cukier puder | 2 78 | łyżki kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
morele | 400 228 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 160 570 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
sól | 1 0 | szczypta kcal | |
twaróg granulowany | 250 293 | gramów kcal | |
woda | 0 ?? | kcal |
Przepis

3.
mąka luksusowa pszenna T550 160 gramów • sól 1 szczypta
Do miski wsypujemy mąkę ze szczyptą soli.



6.
Wyrabiamy ciasto.

7.
Z ciasta na stolnicy posypanej mąką wytwarzamy walec i kroimy go na 8-10 kawałków. Kawałek rozgniatamy na placek i wkładamy do niego morelę. Wytwarzamy kulkę tocząc ją w mące na stolnicy.

8.
Przygotowane kulki...

9.
...kładziemy do wrzącej wody.

10.
Po wypłynięciu (po około 10 minutach) gotujemy 5 minut na średnim ogniu.

11.
Kulki wyciągamy dziurkowaną chochlą.



14.
Morele serwujemy, możemy przekroić i wyciągnąć z nich pestki.


Smacznego!