swiatwemnie.pl

Ziemskie warzywa

Ziemskie warzywa

    

Parówki na cebuli z warzywami i ziemniakami.

przepis,fotoprzepis,marchew,ziemniaki,cebula,wieprzowe parówki,Wieprzowina,Kuchnia słowacka,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Kuchnia słowacka

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Przepis

1. 

marchew 250 gramów  ziemniaki 250 gramów

Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy na cienkie paseczki.

2. 

olej słonecznikowy 4 łyżki

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane warzywa. Od czasu do czasu mieszamy.

3. 

cebula 120 gramów

Dodajemy na półksiężyce pokrojoną cebulę i delikatnie solimy.

4. 

wieprzowe parówki 2 sztuki

10 minut przed końcem dodajemy pokrojone parówki. Smażymy, dopóki ziemniaki nie będą miękkie.

Smacznego!

Składniki

cebula120gramów
marchew250gramów
olej słonecznikowy4łyżki
wieprzowe parówki2sztuki
ziemniaki250gramów

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się