Ziemskie warzywa

Parówki na cebuli z warzywami i ziemniakami.
przepis,fotoprzepis,marchew,ziemniaki,cebula,wieprzowe parówki,Wieprzowina,Kuchnia słowacka,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Kuchnia słowacka
Kategorie
Wieprzowina › Kuchnia słowacka › Sezonowe przepisy › Sezon - Cebula › Sezon - Marchewka › Sezon - Ziemniaki ›Składniki
Składniki
cebula | 120 53 | gramów kcal | |
marchew | 250 113 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 4 540 | łyżki kcal | |
wieprzowe parówki | 2 ?? | sztuki kcal | |
ziemniaki | 250 230 | gramów kcal |
Przepis
1.
marchew 250 gramów • ziemniaki 250 gramów
Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy na cienkie paseczki.

2.
olej słonecznikowy 4 łyżki
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane warzywa. Od czasu do czasu mieszamy.


4.
wieprzowe parówki 2 sztuki
10 minut przed końcem dodajemy pokrojone parówki. Smażymy, dopóki ziemniaki nie będą miękkie.

Smacznego!