PRZEPISY

Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami

Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami

Smaczne, łatwe i dość tanie danie z kapusty i wieprzowych parówek, dobrym dodatkiem jest domowy parzony knedel.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe parówki,kapusta biała,Wieprzowina,Kuchnia słowacka

Wieprzowina

Kuchnia słowacka

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula1sztuka
czarny pieprz mielony-
kapusta biała½sztuki
kminek-
mielona czerwona papryka2łyżeczki
mąka chlebowa pszenna T7502łyżki
ocet½łyżeczki
olej słonecznikowy-
przyprawa warzywna-
sól-
wieprzowe parówki350gramów
woda0.3litra

 

Przepis

1. 

cebula 1 sztuka  olej słonecznikowy

Na drobno pokrojoną cebulkę szklimy na oleju.

2. 

wieprzowe parówki 350 gramów

Dodajemy na kółeczka pokrojone parówki i chwilkę smażymy.

3. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Dodajemy mieloną czerwoną paprykę.

4. 

kapusta biała ½ sztuki  kminek  czarny pieprz mielony  przyprawa warzywna  woda 0.2 litra  sól

Dodajemy na cienkie paski pokrojoną kapustę, solimy, dodajemy kminek, wegetę i mielony czarny pieprz. Podlewamy wodą i przykryte dusimy 20 minut.

5. 

mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki  woda 0.1 litra  ocet ½ łyżeczki

Gdy kapusta zmięknie zagęszczamy w wodzie wymieszaną mąką i jeszcze chwilę gotujemy. Po ugotowaniu dodajemy ocet.

6. 

Serwujemy z knedlem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie