Bananowe kremowe ciasto z twarogiem
![Bananowe kremowe ciasto z twarogiem](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001354/img_pl_4x3/bananowe-kremowe-ciasto-z-twarogiem_00180.jpg)
Fantastyczny delikatny twarogowy krem na ulubionych bananach i kakaowym biszkopcie, prawdziwe mniam :)
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,śmietana do ubijania (30-33%),banan,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
banan | 500 | gramów | |
białko jajka | 3 | sztuki | |
budyń waniliowy w proszku | 37 | gramów | |
cukier puder | 120 | gramów | |
czekolada | - | ||
kakao proszek | 10 | gramów | |
masło | 80 | gramów | |
masło | - | ||
mleko półtłuste 1,5% | 300 | mililitrów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 40 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | - | ||
proszek do pieczenia | ½ | łyżeczki | |
twaróg mielony | 250 | gramów | |
woda | 10 | mililitrów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 125 | mililitrów | |
żółtko jajka | 3 | sztuki |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001354/small/IMG_8846.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001354/small/IMG_8847.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001354/small/IMG_8849.jpg)
4.
mąka luksusowa pszenna T550 40 gramów • proszek do pieczenia ½ łyżeczki
Do ciasta na przemian dodajemy pianę z białek i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001354/small/IMG_8850.jpg)
5.
masło • mąka luksusowa pszenna T550
Ciasto wylewamy na blachę (18x27 cm) natłuszczoną masłem i posypaną mąką.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001354/small/IMG_8852.jpg)
6.
Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001354/small/IMG_8854.jpg)
7.
mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów • cukier puder 80 gramów • budyń waniliowy w proszku 37 gramów • masło 80 gramów
Z mleka, cukru i budyniu waniliowego w proszku gotujemy gęsty budyń. Do letniego dodajemy masło. Odstawiamy do wystudzenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001354/small/IMG_8861.jpg)
8.
twaróg mielony 250 gramów • śmietana do ubijania (30-33%) 125 mililitrów
Do budyniowej podstawy dodajemy twaróg i ubitą śmietanę.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001354/small/IMG_8887.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001354/small/IMG_8891.jpg)
10.
Warstwami nakładamy krem i wytwarzamy w nim rysy. Odkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny do stężenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001354/small/IMG_8893.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001354/small/IMG_8896.jpg)
Smacznego!