swiatwemnie.pl

Malinowo twarogowe lody

    

Domowe lody z wysokiej jakości składników, przygotowane bez maszyny do lodów, finansowo interesujące. Podajemy w pucharkach do lodów, miseczkach, lub w waflowych rożkach. Według smaku możemy polać roztopioną czekoladą.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

cukier trzcinowy100gramów
maliny250gramów
miód50gramów
twaróg mielony500gramów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

1. 

maliny 250 gramów  cukier trzcinowy 100 gramów

Świeże albo mrożone maliny miksujemy z cukrem.

2. 

twaróg mielony 500 gramów

Miksując dodajemy twaróg, ...

3. 

miód 50 gramów

... miód ...

4. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

... i śmietanę.

5. 

Nalewamy do miseczek, które można zamrażać w zamrażarce, nie do pełna.

6. 

Miseczki umieszczamy w zamrażarce. Podczas pierwszych dwóch godzin mrożenia każde pół godziny mieszamy.

7. 

Po około 4 godzinach mrożenia lody są gotowe. Z wymienionych składników uzyskamy około 1200 g lodów, około 8 porcji trzy gałkowych lodów :)

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się