Twarogowe tiramisu
Fantastyczny deser z twarogiem i śmietaną wsiąknięty w kawowe biszkopty.
przepis,fotoprzepis,śmietana do ubijania (30-33%),miękki twaróg,długie biszkopty,długie biszkopty,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
cukier puder | 5 | łyżek | |
czarna kawa | 200 | mililitrów | |
długie biszkopty | 300 | gramów | |
kakao proszek | 1 | łyżka | |
miękki twaróg | 500 | gramów | |
whisky | 20 | mililitrów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 500 | mililitrów |
Przepis


3.
długie biszkopty 150 gramów
Trochę kremu rozsmarowujemy na dno formy tortowej. Na kremie układamy biszkopty.

4.
czarna kawa 200 mililitrów • whisky 20 mililitrów
Gotujemy mocną kawę z odrobiną alkoholu. Po jej wystudzeniu polewamy pierwszą warstwę za pomocą łyżki. Połowę kawy odkładamy na drugą warstwę biszkoptów.

5.
Na biszkoptach rozsmarowujemy połowę pozostałego kremu.


7.
Drugą warstwę biszkoptów polewamy resztą kawy.

8.
Na drugiej warstwie biszkoptów rozsmarowujemy resztę kremu.


Smacznego!