swiatwemnie.pl

Twarogowe tiramisu

    

Fantastyczny deser z twarogiem i śmietaną wsiąknięty w kawowe biszkopty.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

cukier puder5łyżek
czarna kawa200mililitrów
długie biszkopty300gramów
kakao proszek1łyżka
miękki twaróg500gramów
whisky20mililitrów
śmietana do ubijania (30-33%)500mililitrów

1. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów

Ze śmietany ubijamy gęstą bitą śmietanę.

2. 

miękki twaróg 500 gramów  cukier puder 5 łyżek

Do bitej śmietany dodajemy twaróg i cukier.

3. 

długie biszkopty 150 gramów

Trochę kremu rozsmarowujemy na dno formy tortowej. Na kremie układamy biszkopty.

4. 

czarna kawa 200 mililitrów  whisky 20 mililitrów

Gotujemy mocną kawę z odrobiną alkoholu. Po jej wystudzeniu polewamy pierwszą warstwę za pomocą łyżki. Połowę kawy odkładamy na drugą warstwę biszkoptów.

5. 

Na biszkoptach rozsmarowujemy połowę pozostałego kremu.

6. 

długie biszkopty 150 gramów

Na kremie układamy drugą warstwę biszkoptów.

7. 

Drugą warstwę biszkoptów polewamy resztą kawy.

8. 

Na drugiej warstwie biszkoptów rozsmarowujemy resztę kremu.

9. 

kakao proszek 1 łyżka

Deser posypujemy cienką warstwą kakaa przez sitko.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się