PRZEPISY

Kruszonka z kaszy manny

Kruszonka z kaszy manny

Z wymienionej ilości uzyskamy 150 gram doskonałego domowego dodatku do zup. Do zupy dodajemy pod koniec gotowania w potrzebnej ilości i gotujemy 7-8 minut.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,kasza manna,Dodatki do zup,Bezlaktozowe

Dodatki do zup

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

jajka kurze1sztuka
kasza manna100gramów

 

Przepis

1. 

jajka kurze 1 sztuka  kasza manna 100 gramów

Do miski wsypujemy kaszę manną i dodajemy jajko.

2. 

Wyrabiamy zwarte ciasto (według potrzeby możemy dodać jeszcze troszkę kaszy, jeśli było duże jajko). Na chwilkę odstawiamy.

3. 

Ciasto na grubo trzemy na tarce i zostawiamy do osuszenia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie