Cukiniowo - ziemniaczane puree

Delikatne puree o łagodnym warzywnym smaku. Podajemy jako dodatek do mięs albo ryb ...
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,cukinia,Dodatki ziemniaczane,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Dodatki ziemniaczane
Kategorie
Dodatki ziemniaczane › Bezglutenowe › Sezonowe przepisy › Sezon - Cukinia › Sezon - Ziemniaki ›Składniki
Składniki
cukinia | 700 126 | gramów kcal | |
masło | 50 367 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 150 72 | mililitrów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 0 ?? | kcal | |
ziemniaki | 700 644 | gramów kcal |
Przepis
1.
ziemniaki 700 gramów • cukinia 700 gramów • sól 1 łyżeczka • woda
Ziemniaki i cukinię obieramy, kroimy na kostki i w słonej wodzie gotujemy do miękkości.


3.
mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów
Mleko podgrzewamy, dolewamy do ziemniaków i cukinii, dodajemy sól i na gładko ubijamy.

Smacznego!