swiatwemnie.pl

Cukiniowo - ziemniaczane puree

     

Delikatne puree o łagodnym warzywnym smaku. Podajemy jako dodatek do mięs albo ryb ...

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Cukinia700gramów
Masło50gramów
Mleko półtłuste 1,5%150mililitrów
Sól1łyżeczka
Woda
Ziemniaki700gramów

1. 

ziemniaki 700 g  cukinia 700 g  sól 1 łyżeczka  woda

Ziemniaki i cukinię obieramy, kroimy na kostki i w słonej wodzie gotujemy do miękkości.

2. 

masło 50 g

Po ugotowaniu wodę wylewamy, dodajemy masło i ziemniaki z cukinią ubijamy.

3. 

mleko półtłuste 1,5% 150 ml

Mleko podgrzewamy, dolewamy do ziemniaków i cukinii, dodajemy sól i na gładko ubijamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się