swiatwemnie.pl

Cukiniowo - ziemniaczane puree

    

Delikatne puree o łagodnym warzywnym smaku. Podajemy jako dodatek do mięs albo ryb ...

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

cukinia700gramów
masło50gramów
mleko półtłuste 1,5%150mililitrów
sól1łyżeczka
woda-
ziemniaki700gramów

1. 

ziemniaki 700 gramów  cukinia 700 gramów  sól 1 łyżeczka  woda

Ziemniaki i cukinię obieramy, kroimy na kostki i w słonej wodzie gotujemy do miękkości.

2. 

masło 50 gramów

Po ugotowaniu wodę wylewamy, dodajemy masło i ziemniaki z cukinią ubijamy.

3. 

mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów

Mleko podgrzewamy, dolewamy do ziemniaków i cukinii, dodajemy sól i na gładko ubijamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się