PRZEPISY

Strudel nadziewany dynią i bałkańskim serem

Strudel nadziewany dynią i bałkańskim serem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Naprawdę świetny smakołyk! Wypróbujcie!

przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,pestki dyni łuskane,pestki dyni łuskane,ciasto francuskie,Słone ciasta

Słone ciasta

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

80

36

gramów

kcal

ciasto francuskie

275

1100

gramów

kcal

dynia hokkaido

400

160

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

pestki dyni łuskane

25

140

gramów

kcal

pestki dyni łuskane

0

??

kcal

rozmaryn

0

??

kcal

ser bałkański

200

520

gramów

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

dynia hokkaido 400 gramów

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki.

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy na...

2. 

cebula 80 gramów

Na patelni na oleju smażymy cebulę i dodajemy pokrojoną dynię. Dusimy często mieszając, dopóki dynia nie zmięknie.

Na patelni na oleju smażymy cebulę i dodajemy...

3. 

rozmaryn

Do patelni dodajemy rozmaryn, mieszamy i odstawiamy. Dyniową mieszankę zostawiamy do ostudzenia.

Do patelni dodajemy rozmaryn, mieszamy i...

4. 

pestki dyni łuskane 25 gramów

Pestki dyni rozkruszamy.

Pestki dyni rozkruszamy....

5. 

ser bałkański 200 gramów

Do ostudzonej dyniowej mieszanki dodajemy pokrojony ser i nasionka dyni.

Do ostudzonej dyniowej mieszanki dodajemy...

6. 

jajka kurze 1 sztuka  sól ½ łyżeczki

Na koniec dodajemy jajko, sól i wszystko razem dobrze mieszamy.

Na koniec dodajemy jajko, sól i wszystko razem...

7. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto rozwałkowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek równomiernie rozkładamy dyniowe nadzienie. Rolujemy.

Ciasto rozwałkowujemy na blaszce wyłożonej...

8. 

jajka kurze 1 sztuka  pestki dyni łuskane

Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy nasionkami dyni.

Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy...

9. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się