swiatwemnie.pl

Strudel nadziewany dynią i bałkańskim serem

Strudel nadziewany dynią i bałkańskim serem

    

Naprawdę świetny smakołyk! Wypróbujcie!

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

cebula80gramów
ciasto francuskie275gramów
dynia hokkaido400gramów
jajka kurze2sztuki
pestki dyni łuskane25gramów
pestki dyni łuskane-
rozmaryn-
ser bałkański200gramów
sól½łyżeczki

1. 

dynia hokkaido 400 gramów

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki.

2. 

cebula 80 gramów

Na patelni na oleju smażymy cebulę i dodajemy pokrojoną dynię. Dusimy często mieszając, dopóki dynia nie zmięknie.

3. 

rozmaryn

Do patelni dodajemy rozmaryn, mieszamy i odstawiamy. Dyniową mieszankę zostawiamy do ostudzenia.

4. 

pestki dyni łuskane 25 gramów

Pestki dyni rozkruszamy.

5. 

ser bałkański 200 gramów

Do ostudzonej dyniowej mieszanki dodajemy pokrojony ser i nasionka dyni.

6. 

jajka kurze 1 sztuka  sól ½ łyżeczki

Na koniec dodajemy jajko, sól i wszystko razem dobrze mieszamy.

7. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto rozwałkowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek równomiernie rozkładamy dyniowe nadzienie. Rolujemy.

8. 

jajka kurze 1 sztuka  pestki dyni łuskane

Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy nasionkami dyni.

9. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się