Strudel nadziewany dynią i bałkańskim serem

Naprawdę świetny smakołyk! Wypróbujcie!
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,pestki dyni łuskane,pestki dyni łuskane,ciasto francuskie,Słone ciasta
Słone ciasta
Składniki
Składniki
cebula | 80 36 | gramów kcal | |
ciasto francuskie | 275 1100 | gramów kcal | |
dynia hokkaido | 400 160 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
pestki dyni łuskane | 25 140 | gramów kcal | |
pestki dyni łuskane | 0 ?? | kcal | |
rozmaryn | 0 ?? | kcal | |
ser bałkański | 200 520 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis

2.
cebula 80 gramów
Na patelni na oleju smażymy cebulę i dodajemy pokrojoną dynię. Dusimy często mieszając, dopóki dynia nie zmięknie.

3.
Do patelni dodajemy rozmaryn, mieszamy i odstawiamy. Dyniową mieszankę zostawiamy do ostudzenia.


5.
ser bałkański 200 gramów
Do ostudzonej dyniowej mieszanki dodajemy pokrojony ser i nasionka dyni.

6.
jajka kurze 1 sztuka • sól ½ łyżeczki
Na koniec dodajemy jajko, sól i wszystko razem dobrze mieszamy.

7.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto rozwałkowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek równomiernie rozkładamy dyniowe nadzienie. Rolujemy.

8.
jajka kurze 1 sztuka • pestki dyni łuskane
Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy nasionkami dyni.

9.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.
Smacznego!