PRZEPISY

Strudel nadziewany dynią i bałkańskim serem

Strudel nadziewany dynią i bałkańskim serem

Naprawdę świetny smakołyk! Wypróbujcie!

przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,pestki dyni łuskane,pestki dyni łuskane,ciasto francuskie,Słone ciasta

Słone ciasta

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula80gramów
ciasto francuskie275gramów
dynia hokkaido400gramów
jajka kurze2sztuki
pestki dyni łuskane25gramów
pestki dyni łuskane-
rozmaryn-
ser bałkański200gramów
sól½łyżeczki

 

Przepis

1. 

dynia hokkaido 400 gramów

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki.

2. 

cebula 80 gramów

Na patelni na oleju smażymy cebulę i dodajemy pokrojoną dynię. Dusimy często mieszając, dopóki dynia nie zmięknie.

3. 

rozmaryn

Do patelni dodajemy rozmaryn, mieszamy i odstawiamy. Dyniową mieszankę zostawiamy do ostudzenia.

4. 

pestki dyni łuskane 25 gramów

Pestki dyni rozkruszamy.

5. 

ser bałkański 200 gramów

Do ostudzonej dyniowej mieszanki dodajemy pokrojony ser i nasionka dyni.

6. 

jajka kurze 1 sztuka  sól ½ łyżeczki

Na koniec dodajemy jajko, sól i wszystko razem dobrze mieszamy.

7. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto rozwałkowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek równomiernie rozkładamy dyniowe nadzienie. Rolujemy.

8. 

jajka kurze 1 sztuka  pestki dyni łuskane

Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy nasionkami dyni.

9. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie