swiatwemnie.pl

Twarogowo-bananowe plecionki

     

Szybki, słodki poczęstunek, strudlowego typu :)

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

ciasto francuskie 375 g

Ciasto rozwijamy i kładziemy razem z papierem w które było zawinięte, na blachę. Rozkrawamy na 4 prostokąty.

2. 

serek wiejski z grudkami 250 g  cukier trzcinowy 4 łyżki  jajka kurze 1 sztuka

Twaróg mieszamy z cukrem i jajkiem.

3. 

banan 2 sztuki

Na środek prostokątów rozdzielamy twaróg, na twaróg kładziemy połówki bananów. Brzegi ukośnie przekrawamy.

4. 

Przekrojone ciasto przekładamy.

5. 

jajka kurze 1 sztuka

Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. 

czekolada do gotowania

Ostudzone plecionki polewamy roztopioną czekoladą.

8. 

Po stężeniu czekolady możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się