PRZEPISY

Twarogowo-bananowe plecionki

Twarogowo-bananowe plecionki

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Szybki, słodki poczęstunek, strudlowego typu :)

przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,banan,ciasto francuskie,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Strudle  

Składniki

Składniki

banan

2

171

sztuki

kcal

ciasto francuskie

375

1500

gramów

kcal

cukier trzcinowy

4

159

łyżki

kcal

czekolada do gotowania

0

??

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

twaróg wiejski z grudkami

250

255

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 375 gramów

Ciasto rozwijamy i kładziemy razem z papierem w które było zawinięte, na blachę. Rozkrawamy na 4 prostokąty.

Ciasto rozwijamy i kładziemy razem z papierem w...

2. 

twaróg wiejski z grudkami 250 gramów  cukier trzcinowy 4 łyżki  jajka kurze 1 sztuka

Twaróg mieszamy z cukrem i jajkiem.

Twaróg mieszamy z cukrem i jajkiem....

3. 

banan 2 sztuki

Na środek prostokątów rozdzielamy twaróg, na twaróg kładziemy połówki bananów. Brzegi ukośnie przekrawamy.

Na środek prostokątów rozdzielamy twaróg, na...

4. 

Przekrojone ciasto przekładamy.

Przekrojone ciasto przekładamy....

5. 

jajka kurze 1 sztuka

Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Smarujemy roztrzepanym jajkiem....

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C....

7. 

czekolada do gotowania

Ostudzone plecionki polewamy roztopioną czekoladą.

Ostudzone plecionki polewamy roztopioną...

8. 

Po stężeniu czekolady możemy podawać.

Po stężeniu czekolady możemy podawać....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się