PRZEPISY

Twarogowo-bananowe plecionki

Twarogowo-bananowe plecionki

Szybki, słodki poczęstunek, strudlowego typu :)

przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,banan,ciasto francuskie,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Strudle  

 

Składniki

Składniki

banan2sztuki
ciasto francuskie375gramów
cukier trzcinowy4łyżki
czekolada do gotowania-
jajka kurze2sztuki
twaróg wiejski z grudkami250gramów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 375 gramów

Ciasto rozwijamy i kładziemy razem z papierem w które było zawinięte, na blachę. Rozkrawamy na 4 prostokąty.

2. 

twaróg wiejski z grudkami 250 gramów  cukier trzcinowy 4 łyżki  jajka kurze 1 sztuka

Twaróg mieszamy z cukrem i jajkiem.

3. 

banan 2 sztuki

Na środek prostokątów rozdzielamy twaróg, na twaróg kładziemy połówki bananów. Brzegi ukośnie przekrawamy.

4. 

Przekrojone ciasto przekładamy.

5. 

jajka kurze 1 sztuka

Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. 

czekolada do gotowania

Ostudzone plecionki polewamy roztopioną czekoladą.

8. 

Po stężeniu czekolady możemy podawać.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się