Twarogowo-bananowe plecionki

Szybki, słodki poczęstunek, strudlowego typu :)
przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,banan,ciasto francuskie,Strudle
Strudle
Kategorie
Strudle ›Składniki
Składniki
banan | 2 171 | sztuki kcal | |
ciasto francuskie | 375 1500 | gramów kcal | |
cukier trzcinowy | 4 159 | łyżki kcal | |
czekolada do gotowania | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
twaróg wiejski z grudkami | 250 255 | gramów kcal |
Przepis
1.
ciasto francuskie 375 gramów
Ciasto rozwijamy i kładziemy razem z papierem w które było zawinięte, na blachę. Rozkrawamy na 4 prostokąty.

2.
twaróg wiejski z grudkami 250 gramów • cukier trzcinowy 4 łyżki • jajka kurze 1 sztuka
Twaróg mieszamy z cukrem i jajkiem.

3.
banan 2 sztuki
Na środek prostokątów rozdzielamy twaróg, na twaróg kładziemy połówki bananów. Brzegi ukośnie przekrawamy.

4.
Przekrojone ciasto przekładamy.


6.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.


8.
Po stężeniu czekolady możemy podawać.

Smacznego!