PRZEPISY

Ciasto z kiszonej kapusty

Ciasto z kiszonej kapusty

Słone zimne ciasto, które wam nadzwyczajnie zasmakuje.

przepis,fotoprzepis,boczek przerośnięty,kiszona kapusta,ciasto francuskie,Słone ciasta

Słone ciasta

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Słone ciasta  

 

Składniki

Składniki

boczek przerośnięty250gramów
cebula100gramów
ciasto francuskie500gramów
cukier kryształ3łyżki
jajka kurze3sztuki
kiszona kapusta500gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)250gramów
ser Ementaler150gramów
woda100mililitrów

 

Przepis

1. 

boczek przerośnięty 250 gramów

Boczek kroimy na mniejsze kawałki i smażymy.

2. 

cukier kryształ 3 łyżki

Cukier ciągle mieszając roztapiamy na karmel.

3. 

cebula 100 gramów

Do karmelu dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Mieszamy.

4. 

kiszona kapusta 500 gramów  woda 100 mililitrów

Kiszoną kapustę przepłukujemy i kroimy na drobno. Dodajemy do cebuli i mieszamy. Dodajemy wodę i pod pokrywką krótko dusimy.

5. 

jajka kurze 3 sztuki  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 gramów  ser Ementaler 150 gramów

Uduszoną kapustę przekładamy do większej miski, dodajemy podsmażony boczek. Odstawiamy do ostudzenia. Po ostudzeniu dodajemy jajka, kwaśną śmietanę i starty ser.

6. 

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość blachy.

7. 

Ostudzoną masę układamy na cieście i pieczemy w 200°C przez 30 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie