Ciasto z kiszonej kapusty
![Ciasto z kiszonej kapusty](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002070/img_pl_4x3/ciasto-z-kiszonej-kapusty_00180.jpg)
Słone zimne ciasto, które wam nadzwyczajnie zasmakuje.
przepis,fotoprzepis,boczek przerośnięty,kiszona kapusta,ciasto francuskie,Słone ciasta
Słone ciasta
Kategorie
Słone ciasta
Składniki
Składniki
boczek przerośnięty | 250 | gramów | |
cebula | 100 | gramów | |
ciasto francuskie | 500 | gramów | |
cukier kryształ | 3 | łyżki | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
kiszona kapusta | 500 | gramów | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 250 | gramów | |
ser Ementaler | 150 | gramów | |
woda | 100 | mililitrów |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002070/small/IMG_0087.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002070/small/IMG_0090.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002070/small/IMG_0093.jpg)
4.
kiszona kapusta 500 gramów • woda 100 mililitrów
Kiszoną kapustę przepłukujemy i kroimy na drobno. Dodajemy do cebuli i mieszamy. Dodajemy wodę i pod pokrywką krótko dusimy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002070/small/IMG_0095.jpg)
5.
jajka kurze 3 sztuki • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 gramów • ser Ementaler 150 gramów
Uduszoną kapustę przekładamy do większej miski, dodajemy podsmażony boczek. Odstawiamy do ostudzenia. Po ostudzeniu dodajemy jajka, kwaśną śmietanę i starty ser.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002070/small/IMG_0101.jpg)
6.
ciasto francuskie 500 gramów
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość blachy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002070/small/IMG_0104.jpg)
7.
Ostudzoną masę układamy na cieście i pieczemy w 200°C przez 30 minut.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002070/small/IMG_0110.jpg)
Smacznego!