Pizza z francuskiego ciasta

Szybkie przygotowanie ulubionej pizzy. W przepisie są wymienione składniki, których nie trzeba przestrzegać. Możecie sobie pizzę przygotować według własnego smaku. Oczywiste jest, że ciasto francuskie do jej przygotowania to podstawa.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,Słone ciasta,Pizza
Słone ciasta
Pichcił
Ilość porcji
8
Masa porcji
192 g
Energia porcji
437 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 50 22 | gramów kcal | |
ciasto francuskie | 500 2000 | gramów kcal | |
czosnek | 3 17 | ząbki kcal | |
kukurydza konserwowa | 140 131 | gramów kcal | |
papryczka pepperoni | 40 10 | gramów kcal | |
papryka czerwona | 100 29 | gramów kcal | |
przecier pomidorowy | 300 205 | mililitrów kcal | |
ser Eidam | 120 344 | gramów kcal | |
suche salami | 100 430 | gramów kcal | |
suszone grzyby | 25 32 | gramów kcal | |
szynka | 140 280 | gramów kcal |
Przepis
1.
ciasto francuskie 500 gramów
Ciasto francuskie dzielimy na połowę. Każdą połowę osobno rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy ...

2.
czosnek 3 ząbki
... i kładziemy na blachy. Obieramy, przeciskamy czosnek i smarujemy nim płaty ciasta.

3.
przecier pomidorowy 300 mililitrów • suszone grzyby 25 gramów
Na ciasta nanosimy i rozsmarowujemy przecier. Grzyby moczymy i odstawiamy by nasiąkły wodą.


5.
cebula 50 gramów • papryka czerwona 100 gramów • papryczka pepperoni 40 gramów
Obieramy i na cienkie kółeczka kroimy cebulę. W kostkę kroimy paprykę a pepperoni na kółeczka. Składniki rozkładamy na obydwie pizze.



8.
Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku (około 20-25 minut).

9.
Upieczoną pizzę odstawiamy do ostudzenia do temperatury konsumpcyjnej, kroimy i podajemy.

Smacznego!