swiatwemnie.pl

Pizza z francuskiego ciasta

Pizza z francuskiego ciasta

    

Szybkie przygotowanie ulubionej pizzy. W przepisie są wymienione składniki, których nie trzeba przestrzegać. Możecie sobie pizzę przygotować według własnego smaku. Oczywiste jest, że ciasto francuskie do jej przygotowania to podstawa.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:  Słone ciasta  Pizza  

 

1. 

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie dzielimy na połowę. Każdą połowę osobno rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy ...

2. 

czosnek 3 ząbki

... i kładziemy na blachy. Obieramy, przeciskamy czosnek i smarujemy nim płaty ciasta.

3. 

przecier pomidorowy 300 mililitrów  suszone grzyby 25 gramów

Na ciasta nanosimy i rozsmarowujemy przecier. Grzyby moczymy i odstawiamy by nasiąkły wodą.

4. 

szynka 140 gramów  suche salami 100 gramów

Na przecierze układamy szynkę i kiełbasę.

5. 

cebula 50 gramów  papryka czerwona 100 gramów  papryczka pepperoni 40 gramów

Obieramy i na cienkie kółeczka kroimy cebulę. W kostkę kroimy paprykę a pepperoni na kółeczka. Składniki rozkładamy na obydwie pizze.

6. 

kukurydza konserwowa 140 gramów

Dodajemy kukurydzę i odcedzone grzyby.

7. 

ser Eidam 120 gramów

Na koniec posypujemy startym serem.

8. 

Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku (około 20-25 minut).

9. 

Upieczoną pizzę odstawiamy do ostudzenia do temperatury konsumpcyjnej, kroimy i podajemy.

Smacznego!

cebula50gramów
ciasto francuskie500gramów
czosnek3ząbki
kukurydza konserwowa140gramów
papryczka pepperoni40gramów
papryka czerwona100gramów
przecier pomidorowy300mililitrów
ser Eidam120gramów
suche salami100gramów
suszone grzyby25gramów
szynka140gramów

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się