swiatwemnie.pl

Pizza z francuskiego ciasta

    

Szybkie przygotowanie ulubionej pizzy. W przepisie są wymienione składniki, których nie trzeba przestrzegać. Możecie sobie pizzę przygotować według własnego smaku. Oczywiste jest, że ciasto francuskie do jej przygotowania to podstawa.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

cebula50gramów
ciasto francuskie500gramów
czosnek3ząbki
kukurydza konserwowa140gramów
papryczka pepperoni40gramów
papryka czerwona100gramów
przecier pomidorowy300mililitrów
ser Eidam120gramów
suche salami100gramów
suszone grzyby25gramów
szynka140gramów

1. 

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie dzielimy na połowę. Każdą połowę osobno rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy ...

2. 

czosnek 3 ząbki

... i kładziemy na blachy. Obieramy, przeciskamy czosnek i smarujemy nim płaty ciasta.

3. 

przecier pomidorowy 300 mililitrów  suszone grzyby 25 gramów

Na ciasta nanosimy i rozsmarowujemy przecier. Grzyby moczymy i odstawiamy by nasiąkły wodą.

4. 

szynka 140 gramów  suche salami 100 gramów

Na przecierze układamy szynkę i kiełbasę.

5. 

cebula 50 gramów  papryka czerwona 100 gramów  papryczka pepperoni 40 gramów

Obieramy i na cienkie kółeczka kroimy cebulę. W kostkę kroimy paprykę a pepperoni na kółeczka. Składniki rozkładamy na obydwie pizze.

6. 

kukurydza konserwowa 140 gramów

Dodajemy kukurydzę i odcedzone grzyby.

7. 

ser Eidam 120 gramów

Na koniec posypujemy startym serem.

8. 

Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku (około 20-25 minut).

9. 

Upieczoną pizzę odstawiamy do ostudzenia do temperatury konsumpcyjnej, kroimy i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się