Pizza z francuskiego ciasta
Szybkie przygotowanie ulubionej pizzy. W przepisie są wymienione składniki, których nie trzeba przestrzegać. Możecie sobie pizzę przygotować według własnego smaku. Oczywiste jest, że ciasto francuskie do jej przygotowania to podstawa.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,Słone ciasta,Pizza
Słone ciasta
Składniki
Składniki
cebula | 50 | gramów | |
ciasto francuskie | 500 | gramów | |
czosnek | 3 | ząbki | |
kukurydza konserwowa | 140 | gramów | |
papryczka pepperoni | 40 | gramów | |
papryka czerwona | 100 | gramów | |
przecier pomidorowy | 300 | mililitrów | |
ser Eidam | 120 | gramów | |
suche salami | 100 | gramów | |
suszone grzyby | 25 | gramów | |
szynka | 140 | gramów |
Przepis
1.
ciasto francuskie 500 gramów
Ciasto francuskie dzielimy na połowę. Każdą połowę osobno rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy ...

2.
czosnek 3 ząbki
... i kładziemy na blachy. Obieramy, przeciskamy czosnek i smarujemy nim płaty ciasta.

3.
przecier pomidorowy 300 mililitrów • suszone grzyby 25 gramów
Na ciasta nanosimy i rozsmarowujemy przecier. Grzyby moczymy i odstawiamy by nasiąkły wodą.


5.
cebula 50 gramów • papryka czerwona 100 gramów • papryczka pepperoni 40 gramów
Obieramy i na cienkie kółeczka kroimy cebulę. W kostkę kroimy paprykę a pepperoni na kółeczka. Składniki rozkładamy na obydwie pizze.



8.
Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku (około 20-25 minut).

9.
Upieczoną pizzę odstawiamy do ostudzenia do temperatury konsumpcyjnej, kroimy i podajemy.

Smacznego!