swiatwemnie.pl

Pizza z francuskiego ciasta

     

Szybkie przygotowanie ulubionej pizzy. W przepisie są wymienione składniki, których nie trzeba przestrzegać. Możecie sobie pizzę przygotować według własnego smaku. Oczywiste jest, że ciasto francuskie do jej przygotowania to podstawa.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

Cebula50gramów
Ciasto francuskie500gramów
Czosnek3ząbki
Kukurydza konserwowa140gramów
Papryczka pepperoni40gramów
Papryka czerwona100gramów
Przecier pomidorowy300mililitrów
Ser eidam120gramów
Suche salami100gramów
Suszone grzyby25gramów
Szynka140gramów

1. 

ciasto francuskie 500 g

Ciasto francuskie dzielimy na połowę. Każdą połowę osobno rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy ...

2. 

czosnek 3 ząbki

... i kładziemy na blachy. Obieramy, przeciskamy czosnek i smarujemy nim płaty ciasta.

3. 

przecier pomidorowy 300 ml  suszone grzyby 25 g

Na ciasta nanosimy i rozsmarowujemy przecier. Grzyby moczymy i odstawiamy by nasiąkły wodą.

4. 

szynka 140 g  suche salami 100 g

Na przecierze układamy szynkę i kiełbasę.

5. 

cebula 50 g  papryka czerwona 100 g  papryczka pepperoni 40 g

Obieramy i na cienkie kółeczka kroimy cebulę. W kostkę kroimy paprykę a pepperoni na kółeczka. Składniki rozkładamy na obydwie pizze.

6. 

kukurydza konserwowa 140 g

Dodajemy kukurydzę i odcedzone grzyby.

7. 

ser Eidam 120 g

Na koniec posypujemy startym serem.

8. 

Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku (około 20-25 minut).

9. 

Upieczoną pizzę odstawiamy do ostudzenia do temperatury konsumpcyjnej, kroimy i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się