Szybka pizza

Poczęstunek lub kolacja, do 20 minut na stole.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,Słone ciasta,Pizza
Słone ciasta
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
175 g
Energia porcji
469 kcal
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 1100 | gramów kcal | |
czosnkowa pasta | 1 15 | łyżka kcal | |
ketchup | 4 42 | łyżki kcal | |
pieczarki | 150 24 | gramów kcal | |
suche salami | 50 215 | gramów kcal | |
szynka | 50 100 | gramów kcal | |
twardy ser | 100 380 | gramów kcal |
Przepis
1.
ciasto francuskie 275 gramów • czosnkowa pasta 1 łyżka
Włączamy piekarnik i rozgrzewamy go. Ciasto rozwijamy, na papierze delikatnie rozwałkowujemy aż po brzeg papieru i razem z papierem kładziemy na blachę. Smarujemy czosnkową pastą.

2.
ketchup 4 łyżki • suche salami 50 gramów • szynka 50 gramów
Na ciasto nakładamy i rozsmarowujemy keczup, układamy kółeczka suchej kiełbasy i kawałki szynki.



5.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!