Szybkie jabłkowo-twarogowe ciasto
![Szybkie jabłkowo-twarogowe ciasto](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001730/img_pl_4x3/szybkie-jablkowo-twarogowe-ciasto_00180.jpg)
Proste ciasto, dla wszystkich tych co mają mało czasu na pieczenie i duży smak na łasuchowanie :)
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,biszkopty,jabłka,twaróg granulowany,Ciasta
Ciasta
Składniki
Składniki
biszkopty | - | ||
budyń karmelowy - proszek | 40 | gramów | |
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier trzcinowy | 100 | gramów | |
cynamon mielony | - | ||
jabłka | 250 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mleko tłuste 3,5% | 300 | mililitrów | |
twaróg granulowany | 250 | gramów |
Przepis
1.
ciasto francuskie 275 gramów • biszkopty
Do przygotowania użyjemy świeże, przygotowane ciasto francuskie (rozwałkowane i zawinięte w papier). Ciasto rozwijamy i wkładamy do mniejszej blachy, aby były podwinięte brzegi. Na cieście układamy biszkopty.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001730/small/IMG_5273.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001730/small/IMG_5275.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001730/small/IMG_5277.jpg)
4.
twaróg granulowany 250 gramów • jajka kurze 2 sztuki • cukier trzcinowy 100 gramów • budyń karmelowy - proszek 40 gramów
Do miski rozkruszamy twaróg, dodajemy jajka, cukier, budyń w proszku...
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001730/small/IMG_5281.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001730/small/IMG_5284.jpg)
6.
...i wylewamy na jabłka.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001730/small/IMG_5285.jpg)
7.
Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 200 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001730/small/IMG_5299.jpg)
8.
Ostudzone ciasto ozdabiamy roztopioną czekoladą i kroimy na trójkąty.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001730/small/IMG_5302.jpg)
Smacznego!