swiatwemnie.pl

Szybkie jabłkowo-twarogowe ciasto

     

Proste ciasto, dla wszystkich tych co mają mało czasu na pieczenie i duży smak na łasuchowanie :)

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

ciasto francuskie 275 g  biszkopty

Do przygotowania użyjemy świeże, przygotowane ciasto francuskie (rozwałkowane i zawinięte w papier). Ciasto rozwijamy i wkładamy do mniejszej blachy, aby były podwinięte brzegi. Na cieście układamy biszkopty.

2. 

jabłka 250 g

Jabłka obieramy, na grubo trzemy i równomiernie rozdzielamy na biszkoptach.

3. 

cynamon mielony

Posypujemy cynamonem.

4. 

twaróg granulowany 250 g  jajka kurze 2 sztuki  cukier trzcinowy 100 g  budyń karmelowy - proszek 40 g

Do miski rozkruszamy twaróg, dodajemy jajka, cukier, budyń w proszku...

5. 

mleko tłuste 3,5% 300 ml

...wlewamy mleko. Mieszamy...

6. 

...i wylewamy na jabłka.

7. 

Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 200 °C.

8. 

Ostudzone ciasto ozdabiamy roztopioną czekoladą i kroimy na trójkąty.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się