PRZEPISY

Szybkie jabłkowo-twarogowe ciasto

Szybkie jabłkowo-twarogowe ciasto

Proste ciasto, dla wszystkich tych co mają mało czasu na pieczenie i duży smak na łasuchowanie :)

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,biszkopty,jabłka,twaróg granulowany,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

biszkopty-
budyń karmelowy - proszek40gramów
ciasto francuskie275gramów
cukier trzcinowy100gramów
cynamon mielony-
jabłka250gramów
jajka kurze2sztuki
mleko tłuste 3,5%300mililitrów
twaróg granulowany250gramów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów  biszkopty

Do przygotowania użyjemy świeże, przygotowane ciasto francuskie (rozwałkowane i zawinięte w papier). Ciasto rozwijamy i wkładamy do mniejszej blachy, aby były podwinięte brzegi. Na cieście układamy biszkopty.

2. 

jabłka 250 gramów

Jabłka obieramy, na grubo trzemy i równomiernie rozdzielamy na biszkoptach.

3. 

cynamon mielony

Posypujemy cynamonem.

4. 

twaróg granulowany 250 gramów  jajka kurze 2 sztuki  cukier trzcinowy 100 gramów  budyń karmelowy - proszek 40 gramów

Do miski rozkruszamy twaróg, dodajemy jajka, cukier, budyń w proszku...

5. 

mleko tłuste 3,5% 300 mililitrów

...wlewamy mleko. Mieszamy...

6. 

...i wylewamy na jabłka.

7. 

Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 200 °C.

8. 

Ostudzone ciasto ozdabiamy roztopioną czekoladą i kroimy na trójkąty.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie