Ziemniaczane puree z orzechowym smakiem selera
Dietetyczne puree bez cholesterolu, nadaje się jako dodatek do dań mięsnych.
przepis,fotoprzepis,seler,ziemniaki,Dodatki ziemniaczane,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Dodatki ziemniaczane
Kategorie
Dodatki ziemniaczane Bezglutenowe Bezlaktozowe Sezonowe przepisy Sezon - Seler Sezon - Ziemniaki
Przepis
1.
seler 100 gramów • woda 500 mililitrów
Seler oczyszczamy, kroimy, zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut.

2.
ziemniaki 700 gramów • sól 1 łyżeczka
Ziemniaki obieramy, kroimy, dodajemy do selera, solimy i razem gotujemy 20 minut.

3.
Wodę nie wylewamy, ale ziemniaki z selerem w niej ubijamy na puree.


Smacznego!