Ziemniaczane puree z orzechowym smakiem selera
![Ziemniaczane puree z orzechowym smakiem selera](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001144/img_pl_4x3/ziemniaczane-puree-z-orzechowym-smakiem-selera_00180.jpg)
Dietetyczne puree bez cholesterolu, nadaje się jako dodatek do dań mięsnych.
przepis,fotoprzepis,seler,ziemniaki,Dodatki ziemniaczane,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy,Bezglutenowe
Dodatki ziemniaczane
Kategorie
Dodatki ziemniaczane Bezlaktozowe Sezonowe przepisy Bezglutenowe Sezon - Seler Sezon - Ziemniaki
Przepis
1.
seler 100 gramów • woda 500 mililitrów
Seler oczyszczamy, kroimy, zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001144/small/IMG_0493.jpg)
2.
ziemniaki 700 gramów • sól 1 łyżeczka
Ziemniaki obieramy, kroimy, dodajemy do selera, solimy i razem gotujemy 20 minut.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001144/small/IMG_0495.jpg)
3.
Wodę nie wylewamy, ale ziemniaki z selerem w niej ubijamy na puree.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001144/small/IMG_0498.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001144/small/IMG_0506.jpg)
Smacznego!