swiatwemnie.pl

Ziemniaczane puree z orzechowym smakiem selera

Dietetyczne puree bez cholesterolu, nadaje się jako dodatek do dań mięsnych.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 35 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Nać pietruszki
Seler100gramów
Sól1łyżeczka
Woda500mililitrów
Ziemniaki700gramów

1. 

seler 100 g  woda 500 ml

Seler oczyszczamy, kroimy, zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut.

2. 

ziemniaki 700 g  sól 1 łyżeczka

Ziemniaki obieramy, kroimy, dodajemy do selera, solimy i razem gotujemy 20 minut.

3. 

Wodę nie wylewamy, ale ziemniaki z selerem w niej ubijamy na puree.

4. 

nać pietruszki

Przy podawaniu posypujemy nasiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się