Ziemniaczane puree z orzechowym smakiem selera
Dietetyczne puree bez cholesterolu, nadaje się jako dodatek do dań mięsnych.
przepis,fotoprzepis,seler,ziemniaki,Dodatki ziemniaczane,Sezonowe przepisy,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Dodatki ziemniaczane
Kategorie
Dodatki ziemniaczane › Sezonowe przepisy › Bezglutenowe › Bezlaktozowe › Sezon - Seler › Sezon - Ziemniaki ›
Przepis
1.
seler 100 gramów • woda 500 mililitrów
Seler oczyszczamy, kroimy, zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut.
2.
ziemniaki 700 gramów • sól 1 łyżeczka
Ziemniaki obieramy, kroimy, dodajemy do selera, solimy i razem gotujemy 20 minut.
3.
Wodę nie wylewamy, ale ziemniaki z selerem w niej ubijamy na puree.
Smacznego!