swiatwemnie.pl

Ziemniaczane puree z orzechowym smakiem selera

    

Dietetyczne puree bez cholesterolu, nadaje się jako dodatek do dań mięsnych.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

 

nać pietruszki-
seler100gramów
sól1łyżeczka
woda500mililitrów
ziemniaki700gramów

1. 

seler 100 gramów  woda 500 mililitrów

Seler oczyszczamy, kroimy, zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut.

2. 

ziemniaki 700 gramów  sól 1 łyżeczka

Ziemniaki obieramy, kroimy, dodajemy do selera, solimy i razem gotujemy 20 minut.

3. 

Wodę nie wylewamy, ale ziemniaki z selerem w niej ubijamy na puree.

4. 

nać pietruszki

Przy podawaniu posypujemy nasiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się