swiatwemnie.pl

Karp na winie

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 1 h. 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

karp pospolity  ziemniaki 1000 g  cebula 2 sztuki  czosnek 3 ząbki  sól  przyprawa warzywna  liść laurowy 3 sztuki  wino białe wytrawne 0.2 litra  woda

Na natłuszczoną blachę kładziemy posolonego karpia, obkładamy ziemniakami pokrojonymi na kółeczka, cebulowymi krążkami zmieszanymi z ząbkami czosnku. Obkładamy masłem, delikatnie posypujemy wegetą i podlewamy białym winem i wodą według potrzeby.

2. 

Zapiekamy na średnim stopniu przez 60 minut, podczas pieczenia karpia polewamy wypiekiem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się