Karp na winie

przepis,fotoprzepis,karp pospolity,ziemniaki,wino białe wytrawne,Ryby,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
| cebula | 2 ?? | sztuki kcal | |
| czosnek | 3 17 | ząbki kcal | |
| karp pospolity | 0 ?? | kcal | |
| liść laurowy | 3 ?? | sztuki kcal | |
| przyprawa warzywna | 0 ?? | kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal | |
| wino białe wytrawne | 0.2 164 | litra kcal | |
| woda | 0 ?? | kcal | |
| ziemniaki | 1000 920 | gramów kcal |
Przepis
1.
karp pospolity • ziemniaki 1000 gramów • cebula 2 sztuki • czosnek 3 ząbki • sól • przyprawa warzywna • liść laurowy 3 sztuki • wino białe wytrawne 0.2 litra • woda
Na natłuszczoną blachę kładziemy posolonego karpia, obkładamy ziemniakami pokrojonymi na kółeczka, cebulowymi krążkami zmieszanymi z ząbkami czosnku. Obkładamy masłem, delikatnie posypujemy wegetą i podlewamy białym winem i wodą według potrzeby.

2.
Zapiekamy na średnim stopniu przez 60 minut, podczas pieczenia karpia polewamy wypiekiem.

Smacznego!






















