swiatwemnie.pl

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

     

Pichcił

Ilość porcji

7

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

filet z łososia 250 g  świeże liście szpinaku 700 g  zielona cebulka 1 sztuka

Filety z łososia kroimy na cieńsze płaty, zieloną cebulkę kroimy na krążki. Świeży szpinak myjemy pod bieżącą wodą, pozostawiamy do odcieczenia.

2. 

czosnek 2 ząbki  oliwa 1 łyżka

Szpinak szybko smażymy na oleju z czosnkiem. Ściągamy z ognia i pozostawiamy do wystygnięcia.

3. 

ciasto francuskie 400 g  czarny pieprz mielony  sól

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy, na jedną połowę kładziemy filety z łososia, możemy dodać kawałki ugotowanego szpinaku, posypujemy zieloną cebulką. Solimy i pieprzymy.

4. 

Na łososia kładziemy liście szpinaku, przykrywamy drugą połową ciasta.

5. 

jajka kurze 1 sztuka

Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się