Indycze mięso w jogurtowym sosie z niedźwiedzim czosnkiem

Indycze mięso w kremowym mlecznym sosie, który doprawiliśmy ulubionym i zdrowym niedźwiedzim czosnkiem.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,czosnek niedźwiedzi,Indyk,Sezonowe przepisy
Indyk
Składniki
Składniki
Kluski haluszki przepis | 0 ?? | kcal | |
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
czosnek niedźwiedzi | 100 19 | gramów kcal | |
imbir mielony | ¼ 2 | łyżeczki kcal | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 200 140 | gramów kcal | |
kminek mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
mielona czerwona papryka | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 600 384 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 25 87 | gramów kcal | |
olej rzepakowy | 4 540 | łyżki kcal | |
piersi z indyka | 600 522 | gramów kcal | |
przyprawa kurkuma | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
przyprawa mielona kolendra | ¼ 4 | łyżeczki kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 100 0 | mililitrów kcal |
Przepis


3.
sól 1.5 łyżeczki • przyprawa kurkuma ½ łyżeczki • imbir mielony ¼ łyżeczki • mielona czerwona papryka ½ łyżeczki • przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki • kminek mielony ¼ łyżeczki • woda 100 mililitrów
Do cebuli dodajemy mięso. Gdy mięso naciągnie wsypujemy sól, przyprawy, podlewamy wodą i pod pokrywką 20 minut dusimy.

4.
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 200 gramów • mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 25 gramów
Jogurt mieszamy z mlekiem i mąką.

5.
Zawiesinę wlewamy do mięsa i gotujemy do zgęstnienia.


7.
...i na drobno siekamy.

8.
Czosnek wsypujemy do mięsa w sosie,...

9.
...mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.


Smacznego!