Indycze mięso w jogurtowym sosie z niedźwiedzim czosnkiem
Indycze mięso w kremowym mlecznym sosie, który doprawiliśmy ulubionym i zdrowym niedźwiedzim czosnkiem.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,czosnek niedźwiedzi,Indyk
Indyk
Składniki
Składniki
Kluski haluszki przepis | - | ||
cebula | 100 | gramów | |
czosnek niedźwiedzi | 100 | gramów | |
imbir mielony | ¼ | łyżeczki | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 200 | gramów | |
kminek mielony | ¼ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | ½ | łyżeczki | |
mleko tłuste 3,5% | 600 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 25 | gramów | |
olej rzepakowy | 4 | łyżki | |
piersi z indyka | 600 | gramów | |
przyprawa kurkuma | ½ | łyżeczki | |
przyprawa mielona kolendra | ¼ | łyżeczki | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 100 | mililitrów |
Przepis
3.
sól 1.5 łyżeczki • przyprawa kurkuma ½ łyżeczki • imbir mielony ¼ łyżeczki • mielona czerwona papryka ½ łyżeczki • przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki • kminek mielony ¼ łyżeczki • woda 100 mililitrów
Do cebuli dodajemy mięso. Gdy mięso naciągnie wsypujemy sól, przyprawy, podlewamy wodą i pod pokrywką 20 minut dusimy.
4.
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 200 gramów • mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 25 gramów
Jogurt mieszamy z mlekiem i mąką.
5.
Zawiesinę wlewamy do mięsa i gotujemy do zgęstnienia.
7.
...i na drobno siekamy.
8.
Czosnek wsypujemy do mięsa w sosie,...
9.
...mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Smacznego!