PRZEPISY

Zaśnieżone ciasto biszkoptowe

Zaśnieżone ciasto biszkoptowe

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Delikatne ciasto z kokosowo - biszkoptowego ciasta, kremu kakaowego, biszkoptów, ozdobione kremem śmietanowym.

przepis,fotoprzepis,biszkopty,kakao proszek,śmietana do ubijania (30-33%),Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

biszkopty

0

??

kcal

budyń waniliowy w proszku

40

142

gramów

kcal

cukier kryształ

6

362

łyżek

kcal

cukier puder

8

311

łyżek

kcal

cukier waniliowy

25

91

gramów

kcal

jajka kurze

6

528

sztuk

kcal

kakao proszek

3

92

łyżki

kcal

masło

250

1835

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

600

288

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

5

261

łyżek

kcal

powidło truskawkow

200

394

gramów

kcal

proszek do pieczenia

15

12

gramów

kcal

wiórki kokosowe

6

624

łyżek

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

400

1244

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

jajka kurze 6 sztuk  cukier kryształ 6 łyżek  cukier waniliowy 10 gramów  wiórki kokosowe 6 łyżek  mąka chlebowa pszenna T750 5 łyżek  proszek do pieczenia 15 gramów  powidło truskawkow 200 gramów

Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy cukier i ubijamy na pianę. Potem mieszając dodajemy kokos, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pianę ubitą z białek. Ciasto pieczemy na natłuszczonej i posypanej mąką blasze w temperaturze 180-200 °C, przez około 10 minut. Upieczone ciasto smarujemy dżemem.

Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek...

2. 

biszkopty  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  cukier waniliowy 5 gramów

Biszkopty moczymy w przegotowanym mleku z cukrem waniliowym i układamy je na posmarowanym dżemem płacie.

Biszkopty moczymy w przegotowanym mleku z cukrem...

3. Przygotowanie kremu

mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów  budyń waniliowy w proszku 40 gramów  masło 250 gramów  cukier puder 8 łyżek  kakao proszek 3 łyżki

Odlewamy część zimnego mleka, a resztę zagotowujemy. W oddzielonej części mieszamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy gęsty budyń i odstawiamy, aby wystygł. Miękkie masło ubijamy z cukrem, a następnie stopniowo dodajemy do niego ugotowany budyń i kakao. Wszystko mieszamy na gładki krem. Krem równomiernie nakładamy na biszkopty.

Odlewamy część zimnego mleka, a resztę...

4. 

śmietana do ubijania (30-33%) 400 mililitrów  cukier waniliowy 10 gramów

Ze śmietany 33% i cukru ubijamy gęstą pianę i rozsmarowujemy ją na wierzchu ciasta. Za pomocą widelca robimy ozdobne wzory, a następnie odkładamy ciasto w chłodne miejsce. Kroimy na kawałki i podajemy.

Ze śmietany 33% i cukru ubijamy gęstą pianę i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się