swiatwemnie.pl

Pieczone indycze kotlety

    

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

bułka tarta2łyżki
jajka kurze3sztuki
mąka chlebowa pszenna T7502łyżki
olej rzepakowy-
piersi z indyka800gramów
sól1łyżeczka
woda200mililitrów

1. 

piersi z indyka 800 gramów

Indycze mięso myjemy i kroimy po mięśniach na kotlety.

2. 

Pojedyncze kotlety lekko wyklepujemy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki  bułka tarta 2 łyżki  sól 1 łyżeczka

Mąkę mieszamy z bułką tartą i solą. W mieszance panierujemy kotlety.

4. 

jajka kurze 3 sztuki

Jajka roztrzepujemy i moczymy w nich kotlety z obydwóch stron.

5. 

olej rzepakowy

Następnie je szybko smażymy na oleju.

6. 

woda 200 mililitrów

Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą i przykryte pieczmy z rozgrzanym piekarniku 30 minut na 170°C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się