Pieczone indycze kotlety

przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,Indyk,Bezlaktozowe
Indyk
Składniki
Składniki
bułka tarta | 2 112 | łyżki kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 2 105 | łyżki kcal | |
olej rzepakowy | 0 ?? | kcal | |
piersi z indyka | 800 696 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 200 0 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
Pojedyncze kotlety lekko wyklepujemy.

3.
mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki • bułka tarta 2 łyżki • sól 1 łyżeczka
Mąkę mieszamy z bułką tartą i solą. W mieszance panierujemy kotlety.



6.
woda 200 mililitrów
Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą i przykryte pieczmy z rozgrzanym piekarniku 30 minut na 170°C.

Smacznego!