swiatwemnie.pl

Pieczone indycze kotlety

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Bułka tarta2łyżki
Jajka kurze3sztuki
Mąka chlebowa pszenna t7502łyżki
Olej rzepakowy
Piersi z indyka800gramów
Sól1łyżeczka
Woda200mililitrów

1. 

piersi z indyka 800 g

Indycze mięso myjemy i kroimy po mięśniach na kotlety.

2. 

Pojedyncze kotlety lekko wyklepujemy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki  bułka tarta 2 łyżki  sól 1 łyżeczka

Mąkę mieszamy z bułką tartą i solą. W mieszance panierujemy kotlety.

4. 

jajka kurze 3 sztuki

Jajka roztrzepujemy i moczymy w nich kotlety z obydwóch stron.

5. 

olej rzepakowy

Następnie je szybko smażymy na oleju.

6. 

woda 200 ml

Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą i przykryte pieczmy z rozgrzanym piekarniku 30 minut na 170°C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się