Guacamole

Dip z awokado konsumujemy z nachos - meksykańskimi kukurydzianymi chipsami.
przepis,fotoprzepis,awokado,Pasty,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Pasty
Składniki
Składniki
| awokado | 2 ?? | sztuki kcal | |
| czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
| czerwona cebula | 150 60 | gramów kcal | |
| oliwa | 1 132 | łyżka kcal | |
| papryka chili | 1 ?? | sztuka kcal | |
| pomidory | 1 ?? | sztuka kcal | |
| sok z limonki | 0 ?? | kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
awokado 2 sztuki
Miękkie awokado obieramy, usuwamy pestki i w głębokiej misce ugniatamy widelcem.



4.
pomidory 1 sztuka • sól • czarny pieprz mielony • oliwa 1 łyżka • sok z limonki
Chili i cebulę mieszamy z awokado. Dodajemy też na drobno nakrojonego pomidora. Solimy, pieprzymy, wlewamy oliwę z oliwek i według smaku dodajemy świeży sok z limonki. Dobrze mieszamy.

Smacznego!























