Guacamole
![Guacamole](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001033/img_pl_4x3/guacamole_00180.jpg)
Dip z awokado konsumujemy z nachos - meksykańskimi kukurydzianymi chipsami.
przepis,fotoprzepis,awokado,Pasty,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
awokado | 2 | sztuki | |
czarny pieprz mielony | - | ||
czerwona cebula | 150 | gramów | |
oliwa | 1 | łyżka | |
papryka chili | 1 | sztuka | |
pomidory | 1 | sztuka | |
sok z limonki | - | ||
sól | - |
Przepis
1.
awokado 2 sztuki
Miękkie awokado obieramy, usuwamy pestki i w głębokiej misce ugniatamy widelcem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001033/small/IMG_6239.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001033/small/IMG_6240.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001033/small/IMG_6243.jpg)
4.
pomidory 1 sztuka • sól • czarny pieprz mielony • oliwa 1 łyżka • sok z limonki
Chili i cebulę mieszamy z awokado. Dodajemy też na drobno nakrojonego pomidora. Solimy, pieprzymy, wlewamy oliwę z oliwek i według smaku dodajemy świeży sok z limonki. Dobrze mieszamy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001033/small/IMG_6244.jpg)
Smacznego!