PRZEPISY

Guacamole

Guacamole

Dip z awokado konsumujemy z nachos - meksykańskimi kukurydzianymi chipsami.

przepis,fotoprzepis,awokado,Pasty,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

awokado2sztuki
czarny pieprz mielony-
czerwona cebula150gramów
oliwa1łyżka
papryka chili1sztuka
pomidory1sztuka
sok z limonki-
sól-

 

Przepis

1. 

awokado 2 sztuki

Miękkie awokado obieramy, usuwamy pestki i w głębokiej misce ugniatamy widelcem.

2. 

papryka chili 1 sztuka

Papryczkę chili na drobno kroimy.

3. 

czerwona cebula 150 gramów

Czerwoną cebulę obieramy i na drobno kroimy.

4. 

pomidory 1 sztuka  sól  czarny pieprz mielony  oliwa 1 łyżka  sok z limonki

Chili i cebulę mieszamy z awokado. Dodajemy też na drobno nakrojonego pomidora. Solimy, pieprzymy, wlewamy oliwę z oliwek i według smaku dodajemy świeży sok z limonki. Dobrze mieszamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie