swiatwemnie.pl

Guacamole

     

Dip z awokado konsumujemy z nachos - meksykańskimi kukurydzianymi chipsami.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

awokado 2 sztuki

Miękkie awokado obieramy, usuwamy pestki i w głębokiej misce ugniatamy widelcem.

2. 

papryka chili 1 sztuka

Papryczkę chili na drobno kroimy.

3. 

czerwona cebula 150 g

Czerwoną cebulę obieramy i na drobno kroimy.

4. 

pomidory 1 sztuka  sól  czarny pieprz mielony  oliwa 1 łyżka  sok z limonki

Chili i cebulę mieszamy z awokado. Dodajemy też na drobno nakrojonego pomidora. Solimy, pieprzymy, wlewamy oliwę z oliwek i według smaku dodajemy świeży sok z limonki. Dobrze mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się