swiatwemnie.pl

Indycze szaszłyki w folii

     

Szaszłyki są prostym i ulubionym sposobem przygotowania dania na grillowanie. Tak samo proste jest przygotowanie ich w piekarniku. Poprzez przygotowanie w folii aluminiowej, bądź na grillu lub w piekarniku, są o wiele bardziej soczyste.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

Cebula150gramów
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Mielona czerwona papryka1łyżeczka
Oliwa60mililitrów
Papryka kolorowa150gramów
Pieczarki250gramów
Piersi z indyka300gramów
Przyprawa kurkuma1łyżeczka
Ziemniaki smażone na maśle

1. 

piersi z indyka 300 g

Mięso z indyka myjemy i kroimy na kostki.

2. 

przyprawa kurkuma 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Posypujemy przyprawami, mieszamy,...

3. 

oliwa 60 ml

...wkładamy do miski, zalewamy olejem i ponownie mieszamy. Odstawiamy do zamarynowania na dwie godziny (albo i dłużej).

4. 

papryka kolorowa 150 g  cebula 150 g

Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki i rozbieramy na płatki. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy na większe kawałki.

5. 

pieczarki 250 g

Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki.

6. 

Mięso, cebulę, paprykę i pieczarki nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Zawsze po dwa szaszłyki kładziemy na dostatecznej wielkości folię aluminiową, skrapiamy olejem w którym się marynowały i zapakowujemy.

7. 

Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 180 °C.

8. 

Ziemniaki smażone na maśle przepis

Upieczone rozpakowujemy i możemy serwować. Polecamy podawać z ziemniakami albo chlebem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się