Indycze szaszłyki w folii

Szaszłyki są prostym i ulubionym sposobem przygotowania dania na grillowanie. Tak samo proste jest przygotowanie ich w piekarniku. Poprzez przygotowanie w folii aluminiowej, bądź na grillu lub w piekarniku, są o wiele bardziej soczyste.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,papryka kolorowa,cebula,pieczarki,Indyk,Przepisy na letnie grillowanie,Bezglutenowe
Indyk
Składniki
Składniki
Ziemniaki smażone na maśle przepis | 0 ?? | kcal | |
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
oliwa | 60 528 | mililitrów kcal | |
papryka kolorowa | 150 33 | gramów kcal | |
pieczarki | 250 40 | gramów kcal | |
piersi z indyka | 300 261 | gramów kcal | |
przyprawa kurkuma | 1 16 | łyżeczka kcal |
Przepis

2.
przyprawa kurkuma 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
Posypujemy przyprawami, mieszamy,...

3.
oliwa 60 mililitrów
...wkładamy do miski, zalewamy olejem i ponownie mieszamy. Odstawiamy do zamarynowania na dwie godziny (albo i dłużej).

4.
papryka kolorowa 150 gramów • cebula 150 gramów
Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki i rozbieramy na płatki. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy na większe kawałki.


6.
Mięso, cebulę, paprykę i pieczarki nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Zawsze po dwa szaszłyki kładziemy na dostatecznej wielkości folię aluminiową, skrapiamy olejem w którym się marynowały i zapakowujemy.

7.
Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 180 °C.

8.
Ziemniaki smażone na maśle przepis
Upieczone rozpakowujemy i możemy serwować. Polecamy podawać z ziemniakami albo chlebem.

Smacznego!