swiatwemnie.pl

Indyczy gulasz

Indyczy gulasz

    

Gulasz z duszonych indyczych piersi na łagodnej słodkiej śmietanie nadaje się do kluseczek, ale również do makaronów czy ryżu. Jest to klasyczne i efektowne mało wymagające danie.

przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,mielona czerwona papryka,śmietana do ubijania (30-33%),Indyk

Indyk

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:  Indyk  

 

Przepis

1. 

olej rzepakowy 3 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

piersi z indyka 850 gramów  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  woda 1 litr

Mięso z indyka kroimy na kawałeczki i dodajemy do cebuli. Często mieszając czekamy aż mięso naciągnie i będzie białe. Doprawiamy mielonym pieprzem i czerwoną papryką. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości około 50 minut.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  sól ¾ łyżeczki

Mąkę dobrze mieszamy żeby nie było grudek ze śmietaną i ciągle mieszając powoli wlewamy ją do ugotowanego mięsa. Doprowadzamy do małego wrzenia i odstawiamy na bok. Doprawiamy solą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się