swiatwemnie.pl

Piersi z indyka z brzoskwinią i mozzarellą

    

Ulubione grillowane indycze kotlety, zapieczone ze słodką brzoskwinią i smacznym serem, w słodkim brzoskwiniowo-winnym sosie. Podajemy z ryżem polanym sosem.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

brzoskwinie z kompotu400gramów
cukier kryształ1.5łyżeczki
masło50gramów
oliwa80mililitrów
pieprz biały mielony½łyżeczki
piersi z indyka800gramów
ser Mozzarella250gramów
sól½łyżeczki
wino białe wytrawne100mililitrów
woda50mililitrów

1. 

piersi z indyka 800 gramów

Piersi z indyka myjemy i przygotowujemy na kotlety. Rozklepujemy.

2. 

oliwa 80 mililitrów  pieprz biały mielony ½ łyżeczki

W oliwie z oliwek mieszamy biały pieprz i kotlety z obydwóch stron w oleju maczamy.

3. 

Kotlety kładziemy na gorącą patelnię do grillowania,...

4. 

...przykrywamy i podgrzewamy 4 minuty (dopóki mięso nie zbieleje).

5. 

Odkrywamy, kotlety obracamy i 4 minuty grillujemy z drugiej strony.

6. 

brzoskwinie z kompotu 400 gramów

Z brzoskwiń odkrawamy sobie 8 kółeczek. Resztę na drobno kroimy.

7. 

ser Mozzarella 250 gramów

Ser kroimy na plasterki.

8. 

masło 50 gramów

Na patelnię do grillowania dajemy masło i zostawiamy do roztopienia. Dodajemy brzoskwinie,...

9. 

woda 50 mililitrów  cukier kryształ 1.5 łyżeczki  sól ½ łyżeczki

...podlewamy wodą, cukrujemy i solimy. Przykrywamy i 5 minut dusimy.

10. 

wino białe wytrawne 100 mililitrów

Brzoskwinie delikatnie rozgniatamy, wlewamy wino i zagotowujemy.

11. 

Do sosu wkładamy grillowane kotlety,...

12. 

...na kotlety układamy kółeczka brzoskwiń...

13. 

...i mozzarellę.

14. 

Przykrywamy i podgrzewamy 5 minut, do roztopienia mozzarelli.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się