swiatwemnie.pl

Grillowane indycze kawałki w bułce

Chrupiące bułki, nadziewane smażoną cebulką i grillowanymi kawałkami mięsa z indyka.

 

Ilość porcji: 6

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Bułka6sztuk
Cebula300gramów
Cynamon mielony¼łyżeczki
Czarny pieprz mielony¼łyżeczki
Imbir mielony¼łyżeczki
Mielona czerwona papryka1łyżeczka
Mleko półtłuste 1,5%60mililitrów
Nać pietruszki
Olej rzepakowy50łyżek
Olej słonecznikowy3łyżki
Piersi z indyka400gramów
Przyprawa chili½łyżeczki
Ser ementaler60gramów
Sól1łyżeczka

1. 

piersi z indyka 400 g

Piersi z indyka myjemy i kroimy w paseczki.

2. 

olej słonecznikowy 3 łyżki  przyprawa chili ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  cynamon mielony ¼ łyżeczki  imbir mielony ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Mięso wkładamy do miski, dolewamy olej, dodajemy przyprawy i paprykę.

3. 

Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny do zamarynowania.

4. 

cebula 300 g  olej rzepakowy 50 łyżek

Cebulę obieramy, kroimy na cienkie kółeczka i smażymy na oleju.

5. 

Wyciągamy na talerz, aby na patelni nie wsiąkła olej.

6. 

sól 1 łyżeczka

Mięso wysypujemy z miski, razem z marynatą, na suchą patelnię do grillowania, solimy, ...

7. 

... 5 minut smażymy i mieszamy. Wyciągamy z patelni.

8. 

bułka 6 sztuk

Ze świeżych chrupiących bułek odkrawamy cienko wierzchołki i wydłubujemy z nich środek.

9. 

mleko półtłuste 1,5% 60 ml

Środki (miąższ bułek) zalewamy mlekiem, mieszamy, ...

10. 

nać pietruszki  ser Ementaler 60 g

... wkładamy do patelni, dodajemy nasiekaną natkę pietruszki i na grubo starty ser. Gdy się ser roztopi ściągamy z ognia.

11. 

Do bułki wkładamy cebulę, ...

12. 

... dodajemy mięso i na wierzch kładziemy troszkę nadzienia z sera i pietruszki.

13. 

Podajemy ze świeżymi warzywami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się