Grillowane indycze kawałki w bułce

Chrupiące bułki, nadziewane smażoną cebulką i grillowanymi kawałkami mięsa z indyka.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,bułka,Indyk
Indyk
Kategorie
Indyk ›Składniki
Składniki
bułka | 6 ?? | sztuk kcal | |
cebula | 300 132 | gramów kcal | |
cynamon mielony | ¼ 4 | łyżeczki kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
imbir mielony | ¼ 2 | łyżeczki kcal | |
mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 60 29 | mililitrów kcal | |
nać pietruszki | 0 ?? | kcal | |
olej rzepakowy | 50 6743 | łyżek kcal | |
olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
piersi z indyka | 400 348 | gramów kcal | |
przyprawa chili | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
ser Ementaler | 60 231 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis

2.
olej słonecznikowy 3 łyżki • przyprawa chili ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • cynamon mielony ¼ łyżeczki • imbir mielony ¼ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
Mięso wkładamy do miski, dolewamy olej, dodajemy przyprawy i paprykę.

3.
Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny do zamarynowania.

4.
cebula 300 gramów • olej rzepakowy 50 łyżek
Cebulę obieramy, kroimy na cienkie kółeczka i smażymy na oleju.

5.
Wyciągamy na talerz, aby na patelni nie wsiąkła olej.

6.
sól 1 łyżeczka
Mięso wysypujemy z miski, razem z marynatą, na suchą patelnię do grillowania, solimy, ...

7.
... 5 minut smażymy i mieszamy. Wyciągamy z patelni.

8.
bułka 6 sztuk
Ze świeżych chrupiących bułek odkrawamy cienko wierzchołki i wydłubujemy z nich środek.


10.
nać pietruszki • ser Ementaler 60 gramów
... wkładamy do patelni, dodajemy nasiekaną natkę pietruszki i na grubo starty ser. Gdy się ser roztopi ściągamy z ognia.

11.
Do bułki wkładamy cebulę, ...

12.
... dodajemy mięso i na wierzch kładziemy troszkę nadzienia z sera i pietruszki.

13.
Podajemy ze świeżymi warzywami.

Smacznego!